Gültekin Avcı tutuklandı !

Gültekin Avcı tutuklandı !

Kamuoyunda "Selam Tevhid" olarak bilinen "Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü" soruşturmasına ilişkin gözaltına alınan eski cumhuriyet savcısı, avukat Gültekin Avcı ile 3 emniyet personeli tutuklandı.

"Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Avcı ile 6 emniyet personelinin, savcılıkça ifadeleri alındı.

 Savcılık, 7 şüpheliyi tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk etti.
 
İstanbul Nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliği, Gültekin Avcı ile 3 emniyet personelinin tutuklanmasına, diğer 3 şüphelinin de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.
 
Gültekin Avcı'nın "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs", "terör örgütünü kurma ve yönetme" ve "devletin gizli kalması gereken belgelerini temin etme" suçlarından tutuklandığı belirtildi.
 
Bu arada, gözaltına alınan bir şüphelinin savcılık talimatıyla emniyetten serbest bırakıldığı öğrenildi.
 
Soruşturmanın geçmişi
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca daha önce yürütülen ve takipsizlik kararı verilen "Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü" soruşturmasında usulsüzlükler yapıldığı iddialarına ilişkin 22 Temmuz'da gerçekleştirilen operasyonda, aralarında eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün de olduğu 11 emniyet görevlisi tutuklandı.
 
Soruşturmayı genişleten savcılık, yeni deliller doğrultusunda Şubat 2015'te düzenlenen ikinci operasyonda, "terör örgütü kurmak ve yönetmek", "kurulan örgüte üye olmak", "terör örgütünün faaliyeti kapsamında siyasal veya askeri casusluk", "Türkiye Cumhuriyeti Hükumetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs'' suçlarından 29 şüpheli polis hakkında gözaltı kararı verdi. Operasyonda gözaltına alınan 21 kişiden, 17'si tutuklandı. Bu operasyonda Fetullah Gülen ve Emre Uslu hakkında da tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.
 
Soruşturma kapsamında, elde edilen yeni deliller doğrultusunda, Adana ve Hatay'da Ocak 2014'te MİT'e ait tırların durdurulmasının ''Selam Tevhid'' dosyası kapsamında yapıldığının tespiti üzerine, 5 Nisan 2015'te başlatılan üçüncü operasyonda aralarında yarbay ve binbaşıların da bulunduğu 19 kişi tutuklandı.
 
Soruşturma kapsamında yapılan 3 ayrı operasyonda yakalanan şüphelilerden 47'si halen tutuklu bulunurken, eski cumhuriyet savcısı, avukat Gültekin Avcı ile 7 emniyet personeli de 18 Eylül'de gözaltına alındı.

NÖBETÇİ HAKİM, GÜLTEKİN AVCI İLE HUSUMETLİ

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran, Gültekin Avcı'nın bir köşe yazısından dolayı İstanbul Adliyesi'ndeki 6 sulh ceza hakiminin kendisine dava açtığını belirterek, "Bugün de o hakimlerden 2. Sulh Ceza Hakimi Durmuş Karaçalı'nın nöbetçi olduğunu öğrendik. Gültekin Avcı'yla aralarında dava nedeniyle bir husumet bulunmaktadır. Bu hakim beyin aradaki husumet nedeniyle şikayette bulunduğu bir kişi Gültekin bey. Adil, doğru ve tarafsız karar vermesi beklenemez. Ceza Muhakemesi Kanunu, bu durumda reddi hakim müessesini düzenlemiştir. Sanık veya şüpheli önyargılarla, duygusal sebeplerle tutuklanır" dedi.

"BU HUKUKSUZLUKLARA İMZA ATANLAR HESAP VERECEK"

Yargı mensuplarının kendi vatandaşlarına kumpas kurduğunu dile getiren Duran, "Bir devlet kurumu, yargı mensubu vatandaşlara kumpas kurar mı? Ayağıyla ifade vermeye gelmiş insandan ifade almayı reddeder mi? Ne kadar vahim iddialar. Terör örgütü kurmak, casusluk yapmak ve hükümete darbe kurmak. Bu suçlarla itham edilen birisi ayağınıza geliyor ve siz ifadesini almıyorsunuz 5 ay da bekletiyorsunuz. Her nasılsa böyle bir işlem yapılıyor. Bu insan kaçma şüphesiyle tutuklanıyor. Bu örnek Türk yargısının geldiği durumu gösteren en bariz örnektir. Hukukun çivisi çıkmıştır. Bu hukuksuzluklara imza atan herkesin yarın mahkeme önünde hesap vereceği şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Belgeleri toplayıp bir kenarda bekleteceğiz" diye konuştu.