Gümrük Kadrolarına Atamalar Kura İle Yapıldı

Gümrük Kadrolarına Atamalar Kura İle Yapıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Gümrüklerin kışkırtıcı bir yönü vardır, sizin iradenizi zayıf bulurlarsa her türlü yola tenezzül edebilirler....

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Gümrüklerin kışkırtıcı bir yönü vardır, sizin iradenizi zayıf bulurlarsa her türlü yola tenezzül edebilirler. Onun için arkadaşlarımızın çelik gibi iradeleri olması gerektiğine inanıyorum. Bu konularda da bakanlık olarak hiçbir tavizimiz yoktur. Bu bakanlık çokça memur alıyor ama diğer bakanlıklara göre çokça da memur arkadaşımızın görevine son veriyoruz" dedi.

2015/2B grubu açıktan atama kuraları, elektronik ortam üzerinden Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci'nin katılımıyla Bakanlık Konferans Salonu'nda gerçekleşti. 510 adayın atamasının yapılacağı kura işlemi, Tüfenkci'nin bir tuşa basması ile başladı. Bakan Tüfenkci, ataması yapılacak olan adaylara tavsiyelerde bulunarak, "Gümrük idarelerinde çalışmak esasında sıradan bir devlet memurluğu değildir. Ticaretin her alanında daha güvenli bir uygulama yapılsın istiyoruz. İstiyoruz ki bizim iş adamlarımızın da dünyayla rekabet ederken rekabet gücünü artıralım, önlerini açalım. Ülkemizde yasal ticaret yapanların rekabet unsurları bakımından geriye düşmemesi için bizim onları korumamız lazım. Türkiye'nin gümrüklerinden kaçak malın içeriye girmemesi lazım. Bunun içinde arkadaşlarımızın azami dikkat göstermesi ve doğru bir yönde olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"KAÇAKÇILIK VE YASA DIŞI TİCARETE GÖZ YUMMAYIN"

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın ekonominin güvenli işleyişini sağlayan bir bakanlık olduğunu vurgulayan Tüfenkci şöyle devam etti:

"Gümrüklerden giren ve çıkan her eşya, her araç, her yolcu ekonomimizin sağlıklı işleyişine dair göstergedir. Sizler eğer görevinizi hakkıyla yerine getiremezsiniz Türkiye'ye sağlıksız gıdalar girer. Burada yapacağınız hatalar ülkenin geleceği ile ilgili yanlış işlerin oluşmasına neden olur. Gümrüklerde geçen her dakika maliyet artıran bir unsurdur. Ticaretin daha güvenli olduğu bir ülke konumuna gelmemiz lazım. Kaçakçılıkla yasa dışı ticaret yapmak isteyenlere biz asla göz yummamamız gerekiyor. Sizler bu ülkedeki yetimin hakkı olan vergiyi toplayan, aynı zamanda yasa dışı ticareti de engelleyen kişiler olacaksınız. Nasıl ki Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da, yurdumuzun her bir bölgesinde terörle mücadele eden güvenlik güçlerimiz nasıl kutsal bir görevi ifa ediyorlarsa, aynı şekilde bu ülkenin topraklarını kaçakçılardan koruma, yasa dışı ticaretten koruma, sağlıksız gıdalardan korumakla yaptığımız mücadelede aynı kutsallıktadır."

"BU BAKANLIK DİĞER BAKANLIKLARA GÖRE ÇOKÇA MEMUR ALIR AMA ÇOKÇA DA MEMURUN İŞİNE SON VERİR"

Tüfenkci, rüşvet ve yasa dışı ticaret konusunda adayları uyararak, "Yapmayın ve yapılmasına da müsaade etmeyin. Çünkü gümrüklerin kışkırtıcı bir yönü vardır, sizin iradenizi zayıf bulurlarsa her türlü yola tenezzül edebilirler. Onun için arkadaşlarımızın çelik gibi iradeleri olması gerektiğine inanıyorum. Bu konularda da bakanlık olarak hiçbir tavizimiz yoktur. Bu bakanlık çokça memur alıyor ama diğer bakanlıklara göre çokça da memur arkadaşımızın görevine son veriyoruz" dedi.

"Görevde olduğunuz sürece devlet ile vatandaşın arasına duvar örmeyin" diyen Tüfenkci şunları kaydetti:

"Sizler devletin görünen yüzüsünüz. Bu millete hizmet için bu göreve gediğinizi söylemek istiyorum. Ben sizlere bir mail, bir mesaj, bir telefon kadar yakınım. Sizden gelecek uyarıları, gittiğiniz yerlerdeki aksaklıkları dikkate alıyoruz. Yaşadığınız sıkıntıları çözme noktasında bakanlıkta çalışan arkadaşlarımızın da duyarlı olacağını düşünüyorum."

ADAYLARIN SEVİNÇ GÖZYAŞLARI

Gözyaşlarına hakim olamayarak sevinç çığlıkları atan ataması yapılan adaylardan birinin eşi, "Eşime İstanbul çıktı. Bayadır bekliyorduk. Allah razı olsun, çok mutluyuz. Çok teşekkür ediyoruz Bakanımıza da, bakanlığımıza da. Ne diyeceğimizi bilemiyorum, tir tir titriyorum. Biz çok istiyorduk. Evliyiz, yıllardır bekliyorduk" dedi.

Ataması yapılan bir başka aday ise, "Çok mutluyum İstanbul çıktığı için. 2013'te mezun oldum, 3 yıldır bekliyordum. İstanbul çıktığı için ayrıca sevinçliyim. Aslen Trabzonluyum, Kocaeli'de okudum. İstanbul'da yaşadığım için İstanbul çıkmasını çok istiyordum. İstanbul olacağını düşünüyordum, içimden öyle geçmişti açıkçası" ifadelerini kullandı.

Ataması yapılan adaylar, kura işlemi bittikten sonra telefonlara sarılarak mutlu haberi ailelerine verdiler. Ataması yapılan bir adayın ailesi ise şunları söyledi:

"Damadım için çok mutluyum. İstanbul Gümrük Kapısı çıktı, çok mutluyuz. Bu benim damadım, düğün yapacağız Allah kısmet ederse, işe girmesini bekliyorduk. İnşallah en kısa zamanda düğün hazırlıklarına başlayacağız."