Güncelleme 2 - Kilis'e Roket Mermisinin Düşmesi

Güncelleme 2 - Kilis'e Roket Mermisinin Düşmesi

Kilis Valisi Tapsız:"Kilis kent merkezine Suriye tarafından 3 roket mermisi isabet etti. 12 yaralı var. Birinin hayati tehlikesi bulunuyor"KİLİS VALİSİ TAPSIZ'IN HASTANE ZİYARETİ SONRASI AÇIKLAMASI EKLENDİ

KİLİS (AA) - Kilis'e, Suriye'den ateşlenen 3 roket mermisi düştü, 12 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Suriye tarafından ateşlenen 3 roket mermisi Atatürk Mahallesi İnce Sokak'a düştü. Roketlerden biri bir eve isabet etti. Patlamada 12 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Polis ekipleri çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı.

Patlamanın etkisiyle bazı ev ve araçların camları kırıldı.

Vali Süleyman Tapsız, Kilis Devlet Hastanesini ziyareti sonrası, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'deki DAEŞ mevzilerinden atılan roket mermilerinin düşmesi sonucu yaralanan 12 kişiden 2'sinin durumunun ciddiyetini koruduğunu, 3'ünün normal olduğunu 7'sinin ise kısa süre içinde taburcu edileceğini söyledi.

Tapsız, roketlerin atıldığı yerlerin TSK tarafından tespit edilip etkisiz hale getirildiğini anımsattı.

Sınır hattında sıcak ve hareketli dönem yaşandığını hatırlatan Tapsız, şöyle konuştu:

"Bu çatışmaların neticesinde de zaman zaman havan mermileri kazara sınıra yakın yerlere düşüyor. Bazen de bilinçli bir şekilde kent merkezine roketler atılıyor. Fakat TSK unsurları bunların yerini tespit edip yerle bir ediyorlar. Bundan sonra atılma durumu var mı? Bilemeyiz. Karşımızda bir devlet yok. Bir terör örgütü var. O nedenle bizim hudut birliklerimiz gerekli cevabı angajman kuralları çerçevesinde fazlasıyla veriyorlar ve orada ciddi zaiyatlar oluşturuyorlar."