Gündem Özeti / 13 Nisan 2016

Gündem Özeti / 13 Nisan 2016

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya Başbakanı Necib Rezak ile görüşecek, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile baş başa görüşme ve çalışma öğle yemeğinde bir araya gelecek, BosnaHersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ayrı ayrı görüşecek.

- Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'ne Katılan devlet ve hükümet başkanları onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak ve Belarus Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile görüşecek.

(İstanbul/11.00/12.00/15.00/16.00/17.00/18.30/21.30)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Pakistan'da, Pencap Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif ile görüşecek.

(Lahor)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/11.00)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ve Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Sheraton Otel'de "Türk Hukuk Sisteminde Aile, Çocuk, Kadın Çalıştayı" açılış programına katılacak.

(Ankara/10.00)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin ek protokol imza törenine iştirak edecek.

(Ankara/13.00)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, yapı sektöründe çalışan ustaların mesleki niteliklerinin artırılması amacıyla eğitim ve belgelendirilmelerine yönelik protokolün imza törenine katılacak.

(Ankara/09.30)

4- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Green Park Hotel'de, "Natura 2000 Gerekliliklerinin Uygulanması İçin Ulusal Doğa Koruma Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi" toplantısına iştirak edecek.

(Ankara/10.00)

5- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, AK Parti Genel Merkezi'nde, "İl Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanları Eğitim ve İstişare Toplantısı"na katılacak.

(Ankara/09.15)

6- TBMM'den

- Genel Kurulunda, zorunlu trafik sigortası, Diyarbakır'ın Sur ilçesinin yeniden inşası, Kanal İstanbul, 15 bin polis alınması ile ilgili konularda düzenlemeler içeren "torba kanun" tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

- KİT Komisyonu'nda PTT Genel Müdürlüğü, TTA Gayrimenkul A.Ş. ile Doğusan Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin 2013-2014 hesapları görüşülecek.

(14.00/10.00)


EKONOMİ

1- Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye Bankalar Birliği - MASAK Çalıştayı açılış konuşmasını yapacak, 19. Fikir Sofrası Toplantısı'na iştirak edecek.

(İstanbul/10.00/19.30)

2- TÜİK, şubat ayına ilişkin sanayi ciro endeksi ile süt ve süt ürünleri üretimi istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avusturya Ulusal Meclisi ve Federal Konsey AB Komisyonları üyeleriyle toplantıda bir araya gelecek, Viyana Diplomatik Akademisi’nde konferans verecek.

(Viyana)

2- Suriye'deki krize siyasi çözüm bulmak amacıyla Birleşmiş Milletler öncülüğünde rejim ve muhalefet heyetleri ile dolaylı yürütülen görüşmelerin yeni turu İsviçre'de başlayacak.

(Cenevre)

3- Suriye'deki iç gelişmeler, rejimin muhaliflere saldırıları, muhaliflerin Halep'in kuzeyinde terör örgütü DAEŞ ile çatışmaları ve diplomasi trafiği takip ediliyor.

(Washington/Moskova/Halep/İdlib/Şam)

4- Türkiye'ye ilişkin Avrupa Birliği 2015 İlerleme Raporu, Avrupa Parlamentosunda görüşülecek.

(Strazburg)

5- KKTC'de, Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün'ün hükümeti kurma çalışmaları izleniyor.

(Lefkoşa)

6- Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüşecek.

(Paris)

7- Yemen'de, hükümet güçleriyle Husiler arasında 18 Nisan'da Kuveyt'te başlayacak müzakereler öncesinde BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Şeyh Ahmed tarafından ilan edilen ateşkese ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

8- Güney Kore'de 20'inci dönem parlamento seçimleri yapılacak.

(Seul)


KÜLTÜR SANAT

1- Beşiktaş Belediyesi, Şairler Sofrası Parkı'na şair Ataol Behramoğlu'nun heykelini dikecek.

(İstanbul/13.00)

2- Tarihçi-yazar Mustafa Armağan, 31 Mart Vakası sonrası yaşananları anlatacak.

(İstanbul/17.00)

3- Nişantaşı Üniversitesi Oda Orkestrası şef Saim Akçıl yönetiminde konser verecek.

(İstanbul/18.00)


GÜNCEL

1- Harp Akademileri Komutanlığı tarafından Deniz Harp Akademisi Komutanlığı koordinatörlüğünde, "Uluslararası Deniz Gücü ve Güvenliği Sempozyumu(SPS-2016)" icra edilecek.

(İstanbul/08.30)


SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 26. haftanın erteleme maçında Galatasaray ile Fenerbahçe, Türk Telekom Arena'da karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/19.30)

2- Avrupa Halter Şampiyonası Norveç'te sürüyor.

- Şampiyonanın dördüncü gününde Türk sporculardan erkekler 77 kiloda Sadrettin Gedik podyuma çıkacak.

(Forde/14.30)

3- UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçlarında Benfica-Bayern Münih, Atletico Madrid-Barcelona karşı karşıya gelecek.

(Lizbon/Madrid/21.45)

4- Boksta 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıtası Elemeleri, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda sürüyor.

(Samsun/14.00)

5- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi play-off çeyrek finalinde Galatasaray ile Abdullah Gül Üniversitesi arasındaki erteleme maçı Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak.

- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde Canik Belediyespor-Hatay Büyükşehir Belediyespor ve İstanbul Üniversitesi-Mersin Büyükşehir Belediyespor arasındaki play-off çeyrek final serisinin ikinci maçları oynanacak.

(İstanbul/19.00/Samsun/İstanbul/16.00)

6- PTT 1. Lig'de 29. hafta, Altınordu-Balıkesirspor, Şanlıurfaspor-Multigroup Alanyaspor ve Kayseri Erciyesspor-Alima Yeni Malatyaspor müsabakalarıyla devam edecek.

(İzmir/17.00/Şanlıurfa/Kayseri/19.00)

7- Voleybolda Erkekler ve Bayanlar 2. Lig Final Etabı, Cengiz Göllü Voleybol Salonu'nda sona erecek.

(Bursa/12.00/14.00/16.30/18.30)

8- Hentbol Erkekler Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçlarında Amasya Taşova YİBO-Trabzonspor, Maliye Milli Piyango-Beşiktaş Mogaz, Göztepe-Merzifon Belediyespor ve Zağnos Erkek Hentbol-Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor karşılaşacak.

(Amasya/Ankara/İzmir/15.00/Ankara/19.00)




***


Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.