Güneydoğulu anne ve anne adayları hastanedeki lüks otelde kalıyor

Güneydoğulu anne ve anne adayları hastanedeki lüks otelde kalıyor

Güneydoğulu anne adayları için lüks otelleri aratmayan yeni bir tesis inşa edildi. Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi bünyesinde açılan anne oteli, bebeklerine kavuşmak için gün sayan anne adayları ile bebekleri yeni doğan yoğun bakım.

Güneydoğulu anne adayları için lüks otelleri aratmayan yeni bir tesis inşa edildi. Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi bünyesinde açılan anne oteli, bebeklerine kavuşmak için gün sayan anne adayları ile bebekleri yeni doğan yoğun bakım ünitesinde kalan anneleri ağırlıyor.
Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, öncelikli amaçlarının vatandaş memnuniyeti olduğunu belirterek, "Bu uygulama özellikle kırsal kesimden hastaneye gelen anneler için çok önemli bir işlev görüyor." dedi.

Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu’nun verdiği bilgiye göre, Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin altıncı katında bulunan anne otelinde konfor adına her şey var. Aynalı şık dolaplar, bazalar, plazma televizyonların bulunduğu odalarda 24 saat sıcak su hizmeti sunuluyor. Burada kalan anne ve anne adaylarına yiyecek ve içecek ihtiyaçları da gideriliyor. Kurtoğlu, anne otelinin yeni doğan yoğun bakım ünitesinde tedavi gören ve iki saat arayla anne sütü alması gereken bebeklerin annelerinin büyük bir mağduriyetini ortadan kaldırdığını belirtiyor. Kurtoğlu, "Burada annelerin maddi manevi rahatlıkları için her şeyi düşünerek tasarladık. Prematüre ve ya hasta bebeklerin annelerinin de sağlıkları bizim için çok önemli. Çünkü ancak sağlıklı bir anne sağlıklı bir nesil yetiştirebilir." diye konuştu.

"ANNELER DAHA ÖNCE KORİDORDA KALIYORDU"

Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde anne oteli açmadan önce anneler koridorlarda kalmak zorunda kaldığını hatırlatan Kurtoğlu, yeni doğan yoğun bakım ünitesinde tedavi gören ve iki saat arayla anne sütü alması gereken bebeklerin anneleri için 13 yataklı anne otelinin hizmette olduğunu kaydetti. Kurtoğlu şunları söyledi: "Aynalı şık dolaplar, buzdolabı, konforlu bir yatak bazası ve küçük plazma televizyonlarla dekore edilerek 24 saat sıcak su imkânlarının sunulduğu anne oteli çevre il ve ilçelerden gelen hastaların doğumdan birkaç gün önce anne oteline yerleşmeleri ile yolda doğum riskinin de önüne geçtik. Anne oteli ile anne ve bebek ölümlerinin önüne geçilmesi planladık ve büyük başarı elde ettik. Prematüre veya hasta bebeklerin annelerinin de sağlıkları bizim için çok önemli. Çünkü ancak sağlıklı bir anne sağlıklı bir nesil yetiştirebilir." Kurtoğlu, hastanede yine anne ve bebek sağlığını göz önünde bulundurarak daha önce sezeryan geçiren annelere normal doğum yaptırma hizmetinin hayata geçirildiğini kaydetti.

ÇOCUK HASTANESİNDEKİ YENİLİKLER

Bölgenin en büyüt hastanelerinden birinin de Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi olduğunu anlatan Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, burada önemli yenilikler yaptıkları, yeni yatırımlarla hizmet kalitesini artırdıklarını söyledi. Kurtoğlu, "Bu hastanemizde 4 yeni ameliyathane açtık. Bunlardan biri lokal diğer üçü ise genel anestezili ameliyathanelerdir. Ayrıca 100 yataklı (küvöz) bir yeni doğan yoğun bakım ünitesini hizmete açtık. Yine yoğun bakım alanında 30 yataklı yoğun bakım ünitesi açtık. Kronik hastalıklar için ayrıca 12 yataklı yoğun bakım ünitesi kurduk. Çocuk hastanemizde bakanlığımızın anne sütü ile ilgili hazırladığı tabelaları bölge halkına hitap edebilecek şeklide yeniden tasarladık. Hastanemizin iç ve dış bölümlerinde yer alan ‘İlk 6 ay sadece anne sütü” yazılı tabelaları bölge halkı için Türkçe, Kürtçe ve Zazaca dillerinde yazıp astırdık. Bunların yanında zor doğum geçiren annelerin bebekleri için de hipoksi ile karşılaşmaktadır. Hipoksik bebeklerde beyin hasarı gelişimi sık görülmektedir. Bu tür bebeklerde beyin hasarının önüne geçmek ve ileriki yaşamlarında zeka problemleriyle karşılaşmamaları için Yenidoğan Hipotermi uygulaması gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.
CİHAN