Günün en iğrenç haberleri o illerden geldi !

Günün en iğrenç haberleri o illerden geldi !

Kadınlara fiziksel ve cinsel saldırı haberleri bu kez Eskişehir ve Bolu'dan geldi.

Kadınlara fiziksel ve cinsel saldırı haberleri bu kez Eskişehir ve Bolu'dan geldi. Eskişehir'de öz babasının tecavüzüne uğrayan genç kızın davası rapor için ertelendi. Bolu'da da sevgilisinin tecavüzüne uğrayan genç kızın davasıyla ilgili karar çıkmadı.

Eskişehir’de öz kızı 16 yaşındaki N.K.’ya tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan baba C.K.’nın duruşması 4 Ağustos’a ertelendi.    
 
N.K., kendisine zorla tecavüz ettiğini öne sürdüğü babası C.K.’dan şikayetçi oldu. Suçlamaları kabul etmeyen C.K. hakkında Eskişehir 1’inci Ağır ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Basına kapalı olan C.K.’nın tutuksuz yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün yapıldı. Duruşma, N.K.’nın ruh sağlığının bozulup bozulmadığı yönünde rapor alınması için 4 Ağustos’a ertelendi.
 
Duruşma sonrası adliye önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ’Kadın cinayetlerine, tacize, tecavüze, cinsel istismara karşı yaşam hakkımız ve özgürlüğümüz için direneceğiz’ yazılı pankart açtı. ’Cinsel şiddeti aklatmayacağız’ diye slogan atan grup adına basın açıklamasını Büşra Gündoğdu okudu. Göndoğdu şöyle dedi:
 
"Cinsel saldırı olaylarının birçoğu aile içinde yaşanmasına rağmen basından ve kamuoyundan gizlenmektedir. Ancak biz bu konularda da sessiz kalmadığımızı söylüyoruz. Bu artışların nedeni Ensar Vakfı olayında ’bir kereden bir şey olmaz’ diyen Aile Bakanlığı’dır. Diyanet’in yaptığı ’babanın kızına şehvet duyması normaldir’ şeklindeki açıklamalardır. Bizler bu cinsel saldırılara karşı sesimizi yükseltmeye devam ediyoruz. Hiçbir kadın, hiçbir çocuk uğradığı cinsel saldırı, şiddet karşısında yalnız değildir. Onların davaları bizim davamızdır."
 
Basın açıklamasına katılan N.K.’nın avukatı Betül Nuran Karataş da, çocuk ve kadınlara yönelik cinsel saldırı, şiddet ve cinayet olaylarını işleyenlerin en ağır cezaya çarptırılmaları gerektiğini söyledi.