Gurbetçi vatandaş ''5 günlük maaşımla aldım'' dedi, sosyal medya karıştı

Gurbetçi vatandaş ''5 günlük maaşımla aldım'' dedi, sosyal medya karıştı
Güncelleme:

Türkiye'deki satış fiyatı 36 bin TL olan iPhone 13 Pro Max cep telefonu için gurbetçi olduğu öğrenilen bir Türk'ün yaptığı "5 günlük maaşımla aldım. İşte buna alım gücü diyoruz" paylaşımı sosyal medyada olay oldu.

Türkiye her yeni güne kazançlarımız hariç zam üstüne zam ile başlarken, sosyal medyada bir gurbetçinin yaptığı paylaşım gündem oldu.

WebTekno'nun haberine göre Türkiye satış fiyatı 35.999 TL olan iPhone 13 Pro Max 1 TB için yapılan bir paylaşım dikkatleri üzerine çekti.

Türkiye'de asgari ücretli bir çalışanın iPhone 13 Pro Max 1 TB sahibi olabilmek için yemeden, içmeden adeta nefes almadan 8 aydan fazla bir süre çalışması gerekirken İsviçre'de yaşayan bir gurbetçinin Twitter üzerinden "işte buna alım gücü diyoruz" yazarak yaptığı paylaşım gündem oldu.

Aslında paylaşımın da gündeme oturmasını sağlayan, kullanıcının bunu ‘5 günlük maaşımla aldım’ demesi oldu çünkü içerisinde bulunduğumuz ekonomik durumda bu durum oldukça zor görünüyor. Bu sebeple de sosyal medyada kullanıcılardan birbirinden eğlenceli ve trajikomik yorumlar geldi.

İşte o paylaşım:

isviçre'de yaşayan gurbetçi iphone paylaşımı işte buna alım gücü diyoruz