Gürcistan sınır kapıları açılıyor

Gürcistan sınır kapıları açılıyor
Güncelleme:

Koronavirüs salgını nedeniyle bir yıldır kapalı olan Gürcistan sınır kapıları yarın açılacak.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 1 yıldır kapalı olan Sarp Sınır Kapısı açılıyor. Gürcistan hükümetinin aldığı karar doğrultusunda ülkeye gitmek isteyenlerden iki doz Kovid-19 aşısı olduğuna dair belge veya son 72 saat içinde yapılmış PCR testi sonucu istenecek.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, Gürcistan'a giderken aşı veya test zorunluluğu olduğunu belirtirken çift doz aşı yaptırmayanların, Gürcistan’da kalma süresi üç günü aşması durumunda her 72 saatte bir, bedelini ödeyerek PCR testi yaptırması gerektiğini de belirtti.

'HOPA'DA TİCARET DURMA NOKTASINDAYDI'

Akyürek, “Ticaretimizi, kültürel ve sosyal hayatımızı önemli bir şekilde etkileyen Sarp ve Karadut kapılarıyla, Gürcistan ve Batum ilişkileri artık 1 Haziran itibariyle yeniden canlanacak. Turizm olarak önemli bir katkı sağlayacaktır” dedi.

Sarp Sınır Kapısı’nın açılmasının bölge ekonomisi için önemli olduğuna dikkat çeken lokantacı Coşkun Çukur, "Kapının açılması halinde Hopa’ya çok sayıda insan gelecektir. Doğal olarak Hopa’nın esnafı, tüm iş kolu bundan nemalanıyor. Pandemiden dolayı Hopa’da ticaret neredeyse durma noktasındaydı” ifadelerini kullandı.

'İKİ TARAF İÇİN DE İYİ OLACAK'

Kemalpaşa ilçesinden Harun Aksu da “Kapının açılacağını duydum, açılsın. Gürcistan halkı için de iyi oldu. Onlar da işsiz güçsüzler. Birkaç parça organik şeyler getiriyorlar biz de kaliteli ürünleri ucuza alıyoruz. Hayat burada pahalı. Gürcistan halkı iyi insanlar. Bizim için de iyi olacak ve onlar açısından da iyi olacak. Buraya çay toplamaya geliyorlar. Gelenler işleri güçleri için geliyorlar” diye konuştu.