Gürsel Tekin'den ''6 bakan gidici'' iddiası

Gürsel Tekin'den ''6 bakan gidici'' iddiası

CHP'li Gürsel Tekin'den gündemi sarsacak iddia. Tekin ''6 Bakan'ın FETÖ bağlantısı nedeniyle gönderileceğini'' ileri sürdü. İşte olay açıklamalar:

Halk TV'de yayınlanan Gizli Gündem'in bu haftaki bölümünde FETÖ'nün siyasi ayağını yorumlayan İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 6 Bakan ile ilgili çarpıcı bir iddia da bulundu. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın ''Bizde FETÖ'cü olmaz'' açıklaması üzerine, ''AKP'de FETÖ'cü yoksa atılan Belediye Başkanları hangi partiden? CHP'den mi, MHP'den mi? Yoksa AKP'li mi?'' dedi. Tekin aynı zamanda AKP'li 6 bakanın Gülen Cemaati bağlantısı sebebi ile gidici olduklarını söyledi.

Gürsel Tekin ''kulisler konuşulan çok isim var. Şunu hatırlatmak istiyorum. Bazen aklımızla oynandığını düşünüyorum. Bu iktidar Gezi döneminde bize zulmedenleri kahraman ilan etti. Sonra 17-25 Aralık oldu. ''Biz bunları temizledik'' dediler. Darbeden sonra temizledik diyorlar. Ama devam ediyor. Darbeden sonra onlarca belediye başkanı görevden alındı ve tutuklandı. Onlar galiba CHP belediye başkanıydı. Asla AKP'li değillerdi. ''Herşeyi ödeyebilirsiniz, bedel ödersiniz kurtulursunuz'' son 10 yılın tablosu var. Kesinlikler hukuk işlemiyor.  Yargıdaki açılış töreninde bunu gördük. Denetim mekanizması yok yani yanlışı sorgulayacak bir mekanizma yok. Siyasetin varlık nedeni ortadan yok. Yani siz daha uzun süre KHK'larla yönetirseniz siyasetin bir anlamı yok. Hani bir bakan demişti ya ''okullar olmasa Milli Eğitimi ne güzel yönetiriz''. Tıpkı onun gibi. Şimdi başvurala bakıyoruz milyonda biri doğru olsa bile hepimizin vicdanını sızlatan tablolar. Hani sendikaya üye, hangi bankaya maaş yatmış. İstanbul'da yaşayanları çoğu o bankanın mükellefi. Çabuk unutuyoruz, Köprüler OGS'ler o bankadan alınıyordu. Kim verdi bu kararı. Dönemin Ulaştırma Bakanı. Şimdi o bakan kim, Başbakan. Bir mekanizma oluşturmuşlar. Polis olmanın yolu o cemaatten geçecek, yargıç olmanın yolu o cemaatten geçecek.Bunu siz bilmiyorsunuz. Bunu tüm dünya biliyor siz mi bilmiyor musunuz?''