Güvenli e-ticaretin 10 püf noktası

Güvenli e-ticaretin 10 püf noktası

Türkiye’de internet kullanıcısı sayısındaki artış ve dinamik pazarın etkisiyle internet üzerinden alışveriş, gündelik hayatın bir parçası haline geldi.

Zaman ve mekândan bağımsız olarak, kolay ve hızlı alışverişin modeli olan e-ticaret, kullanıcı deneyimiyle gelişirken, güvenli alışveriş de sektörün en önemli çalışma alanlarından biri haline geldi.

Siteyi tanıyın, tanımadığınız kişilere TC kimlik numaranızı vermeyin

Aylık 33 milyondan fazla tekil ziyaretçinin, 4 milyardan fazla sayfa görüntülediği Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından sahibinden.com, kullanıcılara güvenli e-ticaretin 10 püf noktasını sunuyor.

1-Alışveriş yapmayı düşündüğünüz e-ticaret sitesi hakkında bilgi sahibi olun. Güvenmediğiniz, bilmediğiniz sitelerden alışveriş yapmaktan kaçının.

2-Teslimat, iade ve garanti koşulları hakkında bilgi sahibi olun.

3-Siparişinizin elinize ne zaman ve nasıl ulaşacağını iyice anlayın.

4-Sorunlu bir ürün teslim aldığınızda nereye ve nasıl iade edebileceğinizi, paranızın ne kadarını geri alabileceğinizi iyice belirleyin.

5-Gizlilik ilkelerini gözden geçirin. (Alışveriş yaptığınız mağazanın kişisel bilgileriniz ve onların korunması ile ilgili açık bir politikası ve buna ait bir beyanının sitesinde bulunması gerekir. Böylelikle kredi kartı numaranız, adres bilgileriniz, e-mail adresiniz gibi özel ve önemli bilgilerinizin gizliliği konusunda mağazanın başlangıç düzeyinde sorumluluk sahibi olup olmadığı konusunda bir fikir edinebilirsiniz).

6-İnternet üzerinden yapılan alışverişlerin güvenliğini artıran 3D Secure işlemlerini tercih edin.

7-Bilmediğiniz sitelerden gelen reklam e-postalarına dikkat edin ve gerekirse spam olarak işaretleyin.

8-Kapıda ödemeli bir alışveriş yapılıyorsa, sorun çıkması halinde satıcıya ulaşabileceğiniz sabit bir iletişim ve adres bilgisi alın.

9-Ürününüzü teslim alırken kargo yetkilisinin yanında ürünü açıp kontrol edin, sorun olması halinde tutanak tutturun.

10-Tanımadığınız kişilerle, TC kimlik numarası ve cep telefonu numaraları kullanılarak yapılabilen para transferlerini gerçekleştirmeyin.