Güvenlik Görevlilerine Uygulamalı Eğitim

Güvenlik Görevlilerine Uygulamalı Eğitim

Erzurum'un Aşkale ilçesinde Geri Gönderme Merkezinde çalışan güvenlik görevlilerine savunma ve müdahale teknikleri uygulamalı olarak anlatıldı- İl Göç İdaresi Müdürü Özcan: - "Asıl amacımız, insan haklarını ihlal etmeden, çeşitli nedenlerle ülkemize göç e

ERZURUM (AA) - Erzurum'un Aşkale ilçesinde Geri Gönderme Merkezinde çalışan güvenlik görevlilerine uygulamalı eğitim verildi.

Eğitimde güvenlik görevlileri, uzmanlar tarafından müdahale teknikleri ve öfke kontrolü konusunda bilgilendirildi.

İl Göç İdaresi Müdürü Haşim Özcan, eğitimi düzenlemekteki amaçlarının görevlilere insan hakları ihlali yapmadan müdahale tekniklerini öğretmek olduğunu söyledi.

Eğitimde sadece müdahale yöntemlerinin gösterilmediğini, göçmenlerle diyalog kurulmasına yönelik yöntemlerin de anlatıldığına dikkati çeken Özcan, şöyle konuştu:

"Ayrıca, kampta alınacak güvenlik önlemleri, giriş ve çıkışlar ile göçmenlerin herhangi bir yere götürülmeleri halinde alınacak güvenlik tedbirleri anlatıldı. Asıl amacımız, insan haklarını ihlal etmeden, çeşitli nedenlerle ülkemize göç etmiş yasa dışı göçmenlere güvenlik hizmetinin nasıl yapılacağını ve nasıl uygulanacağını personelimize göstermektir. Göç İdaresi Genel Müdürü Atilla Toros, İçişleri Bakanlığında yeni kurulmuş olan Göç İdaresinin uluslararası platformlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmesi adına her alanda eğitime büyük önem vermektedir. Bu eğitimler de genel müdürlüğümüzün planları dahilinde verilmektedir."

Eğitimin ardından katılımcılara sertifika verildi.