Hacettepe Senfoni Orkestrası Yarın Konser Verecek

Hacettepe Senfoni Orkestrası Yarın Konser Verecek

ANKARA (AA) - Hacettepe Senfoni Orkestrası, yarın 33'üncü Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapsamında konser verecek.Sevda Cenap And Müzik Vakfından...

ANKARA (AA) - Hacettepe Senfoni Orkestrası, yarın 33'üncü Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapsamında konser verecek.

Sevda Cenap And Müzik Vakfından yapılan açıklamaya göre, MEB Şura Salonu'nda yarın saat 20.00'de başlayacak konserde, Burak Tüzün'ün şefliğini yaptığı Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası'na sahnede çellist Rahşan Apay da eşlik edecek.

Geçmiş yıllarda Uluslararası Ankara Müzik Festivali açılışlarında sahnelediği üstün performans ile eleştirmenler ve izleyiciden tam not alan orkestra, dünyada ve Türkiye'de ilk kez seslendirilecek eserleri çalacak.

Konserde, önce Peteris Vasks'ın "varlık" anlamına gelen 2 numaralı Klatbutne senfonisi seslendirilecek. Senfoni, insanın yokluktan varlığa ve yeniden yokluğa dönüşünü betimliyor.

Orkestranın solistliğini, kariyerini Türk bestecilerin yapıtlarını seslendirmeye ve yaşatmaya adamış viyolonselci Rahşan Apay yapacak. Konserde, Kamran İnce'nin The Crying Wall adlı viyolonsel konçertosu da dünyada ilk kez seslendirilecek.

Konser, Ateş Pars'ın 9 numaralı senfonisinin Türkiye'deki ilk seslendirilişi ile tamamlanacak.