Haftasonu yaz, haftaiçi kış geliyor! İşte 5 günlük hava durumu!

Haftasonu yaz, haftaiçi kış geliyor! İşte 5 günlük hava durumu!
Güncelleme:

Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre koronavirüs tedbirleri kapsamında bu gece 21.00'dan Pazartesi sabahı 05:00'a kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacak olan Türkiye yazdan kalma bir haftasonu geçirecek. Ancak havalar Pazartesi günü itibariyle soğuyarak tüm yurt yağışlı havanın etkisi altına girecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde beklenen hava durumuna ilişkin son tahminleri paylaştı. 

Meteorolojiden alınan son bilgilere göre, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında bu gece 21.00'dan pazartesi sabahı 05:00'a kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacak olan Türkiye, yazdan kalma bir hafta sonu geçirecek. Ancak havalar pazartesi günü itibariyle soğuyarak tüm yurt yağışlı havanın etkisi altına girecek.

6 İLE SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzey ve batı kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu, Antalya ve Muğla il geneli, İzmir ve Aydın'ın kıyı ilçeleri, Burdur'un doğu ve Isparta'nın güney kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ÖĞLE SAATLERİNE DİKKAT

Yağışların; öğle saatlerinde Antalya'nın Kemer ilçesinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte, yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. 

RÜZGAR

 Rüzgarın genellikle güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ:

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

Seçiniz...