Hain saldırı sonrası elektrik ve su kesintisi !

Hain saldırı sonrası elektrik ve su kesintisi !

Tunceli'deki hain saldırıda yüksek gerilim hattı hasar gördü.

Tunceli'de, dün PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının zırhlı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu hasar gören yüksek gerilim hattından kaynaklı elektrik kesintisi nedeniyle mahallelere dönüşümlü olarak su verilecek. Dünkü hain saldırıda iki asker şehit düşmüştü.

Tunceli Belediyesi Fen İşleri Müdürü Bülent Yeşilgöz, açıklamasında,  kent merkezinde dün itibariyle başlayan elektrik kesintisi nedeniyle bazı  mahallelere içme suyu veremediklerini belirtti. Elektrik arızası giderilinceye kadar mahallelerde dönüşümlü su verileceğini aktaran Yeşilgöz, şunları kaydetti: 
 
"Kesinti nedeniyle kentin su ihtiyaçlarını karşılayan Zağge pompa  istasyonları ve Cumhuriyet Mahallesi sondaj kuyuları, çalıştırılamıyordu. Sondaj  kuyuları devreye alındı fakat Zağge pompalarının Jeneratör sistemlerinin  çalışması için valilikten izin alıp, yakıt nakli yapacağız. Bu şekilde elektrik  gelinceye kadar dönüşümlü olarak mahallelere su vermeye çalışacağız." 
 
Yeşilgöz, Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) yetkililerinin, arızanın  ne zaman giderileceği konusunda net bilgi veremediğine değinerek, "Bu konuda  vatandaşlarımızın duyarlılık göstermesini bekliyor, anlayışları için teşekkür  ediyoruz" ifadesini kullandı. 
 
2 ASKER ŞEHİT DÜŞTÜ, 2 ASKER YARALANDI...
 
Tunceli Valiliğinin cuma günü saat 07.00'den itibaren ulaşıma  kapatıldığını duyurduğu, bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik hava destekli  operasyonun sürdüğü Tunceli-Pülümür karayolunun 35. kilometresinde, teröristlerce  yola döşenen patlayıcının zırhlı askeri aracın geçişi sırasında infilak  ettirilmesi sonucu yaralanan 4 askerden 2'si şehit olmuştu. 
 
DÜN 11.00'DEN BERİ ELEKTRİK YOKTU
 
Kente dün saat 11.00'den buyana elektrik verilememesine yol açan  patlama kaynaklı yüksek gerilim hattındaki hasarın giderilmesine yönelik  çalışmalar ise sürüyor. Tunceli merkez ve 5 ilçe ile bağlı köylere, bu sabahtan  itibaren dönüşümlü elektrik verilmeye başlandı.