Hain saldırı sonrası tehlikeli gerginlik

Hain saldırı sonrası tehlikeli gerginlik

14 askerimizin şehit olduğu hain saldırının ardından HDP binalarına saldırılar düzenlendi.

Kayseri'de çarşı iznine çıkan silahsız ve sivil komandoları taşıyan otobüse bombalı araçla saldırı düzenlendi. Hain saldırıda 14 asker şehit oldu, 55 asker yaralandı. Saldırının ardından öfkeli vatandaşlar soluğu HDP merkezlerinde aldı.

BAĞCILAR'DA HDP'YE HAVAİ FİŞEKLİ SALDIRI

Bağcılar'da İstanbul Caddesi boyunca sloganlar atarak yürüyen grup cadde üzerinde bulunan HDP ilçe örgütü binası önüne gelince binaya doğru onlarca havai fişek fırlattı.

Fırlatılan fişekler nedeniyle binada ve çevre binalarda yangın tehlikesi oluştu.

HDP BEYLİKDÜZÜ BİNASINA GİRDİLER

İstanbul'da HDP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı'na giren bir grup eşyaları dağıtıp ateşe verdi. Bu sırada meydana gelen patlamada biri polis 2 kişi hafif şekilde yaralanırken yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Olay bugün saat 21.30 sıralarında Beylikdüzü Büyükşehir Mahallesi'nde bir alışveriş merkezinde meydana geldi.

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Alışveriş merkezinin 3. katında çıkan yüzleri maskeli 4 kişi, burada bulunan HDP İlçe Başkanlığı'na girmek istedi. Olaya müdahale eden alışveriş merkezinin güvenlik görevlisini etkisiz hale getiren grup, kapıyı kırıp içeri girdi, eşyaları dağıtıp ateşe verdikten sonra kaçtı. İhbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Bu sırada içeride peşpeşe iki patlama meydana geldi. Patlamalarda Beylikdüzü Polis merkezi'nde görevli Başkomiser İ. Ş. ve 24 yaşındaki güvenlik görevlisi Atilla Noyan hafif şekilde yaralandı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu çıkan yangın söndürüldü. İki yaralı ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay yerinde polis, güvenlik önlemi alırken kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlatıldı.

Yapılan incelemeler sonucu patlamaların doğalgaz sıkışmasından kaynaklandığı ortaya çıktı.

KOCAELİ'NDE HDP BİNASINA ATEŞ AÇILDI

Kocaeli’nin Darıca ilçesindeki HDP binasına ateş açıldı. Binada maddi hasar meydana geldi. Kartal HDP ilçe binasının camları kırıldı.

BURSA'DA HDP BİNASINI ATEŞE VERDİLER

Bursa'da, HDP Yıldırım İlçe Başkanlığı'nin binası, kimliği belirsiz kişilerce ateşe verildi. İtfaiyenin müdahalesi sonucu söndürülen yangında, bina kullanılmaz hale geldi.

Merkez Yıldırım İlçesi Ankara yolu üzerindeki HDP İlçe Başkanlığı'na giren kimliği belirsiz kişiler, kapı ve pencereleri kırıp eşyalara zarar verdikten sonra binayı ateşe verdi. Şüpheliler kaçarken, ihbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. POlis, bina çevresinde önlem alırken, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın, kısa sürede söndürüldü. Bursa İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Yangında bina kullanılmaz hale gelirken, polis, kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

ADANA'DA HDP BİNASI ÖNÜNDE EYLEM

HDP Çukurova İlçe Başkanlığı önünden geçen gruptaki bazı kişiler, ilçe başkanlığı kapısının üstüne Türk bayrağı astı.

Grup, polis ekiplerinin müdahalesiyle dağıldı.

2340376.jpg

HDP: BÜTÜN BİNALARI BOŞALTTIK

HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Hürriyet’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ankara Yenimahalle ilçe örgütümüz yandı. Emniyeti aradık, kimse telefona çıkmadı. İstanbul’da Beylikdüzü ilçe örgütünde patlama oldu. Bağcılar ilçe örgütüne girmeye çalıştılar. Üsküdar ilçe örgütünün önünde kalabalık tekbir getirdi. Konya’da yöneticilerimizin isimlerini internette yayınladılar. Erzincan’da parti tabelamızı indirdiler. Ankara’daki Genel Merkezimize 5 kişi gelip kapıya tekme attı. Polis onları götürdü ama bu kez üç kişi daha geldi. Provokasyon olmaması için bütün binalarımızı boşalttık. Hiçbir yetkiliye ulaşamadık. Ne bakanlar, ne emniyet müdürleri, telefonlarımıza kimse çıkmadı. Bu açıkça göz yummaktır.”

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı, güvenlik kuvvetlerinin bir siyasi partinin binalarına yönelik yeterli güvenlik önlemi alınmadığı iddialarını yalanladı.

İçişleri Bakanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklama, "Bir siyasi partinin kendi binalarına yönelik olarak gerçekleşen eylemlere (güvenlik kuvvetlerimizin tedbir almadığına, ayrıca yetkililerin telefonlara cevap vermediğine) ilişkin değerlendirmeler tamamen gerçek dışıdır." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Bakanlığın tüm güvenlik birimlerine, provakasyonlara fırsat vermemek üzere tedbir alınması ve eylem yapanlar hakkında hemen işlem yapılması talimatı verdiği belirtildi.