Hainlere ilaç temin eden 2 kişi tutuklandı

Hainlere ilaç temin eden 2 kişi tutuklandı

Van'da Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli olan bir erkek hemşire ve Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisi hainlere ilaç sağladıkları idiaasıyla tutuklandı.

Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele şubesi PKK/KCK'ya yönelik çalışmalar kapsamında terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan bir şüphelinin verdiği bilgiler dorultusunda bir eve operasyon yapıldı. Burada evin bahçesinde toprağa gömülü çok sayıda ilaç ve tıbbi malzeme ele geçirildi. 

İlaç ve tıbbi malzemeler üzerinde parmak izi çalışması yürüten polis, ilaç ve tıbbi malzemelerin Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Fakültesi'ne ait olduğunu tespit etti. İlaç ve tıbbi malzemelerin hastanede görevli hemşire Ü.Ç. ve Tıp Fakültesi 6'ncı sınıf öğrencisi V.K tarafından temin edildiği belirlendi. Bunun üzerine polis 6 Ekim günü düzenlediği ikinci bir operasyonla ilaç ve tıbbi malzemeleri temin ettikleri gerekçesiyle Ü.Ç. ve V.K.'yi de gözaltına aldı. Ü.Ç ve V.K. sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan Ü.Ç ve V.K tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

DHA