Hakan Atilla tahliye oluyor

Hakan Atilla tahliye oluyor
Güncelleme:

ABD'de tutuklanarak 32 ay hapis cezası alan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla bugün tahliye oluyor. Atilla’nın tahliyeden sonra Türkiye’ye dönmesi bekleniyor.

Dolandırıcılık, kara para aklama dahil 7 suçtan suçlu bukunan Rıza Sarraf davasında 32 ay hapis cezasına çarptırılan Atilla, tahliye işleminin ardından Göçmen Dairesi yetkilileri tarafından sorgulandıktan sonra sınır dışı edilecek.

Pensilvanya Eyaleti’ndeki Schuylkill hapishanesinde tutuklu bulunan Atilla, New York Güney Bölgesi Mahkemesi tarafından 105 yıl hapis istemiyle yargılandı, juri tarafından suçlu bulundu. Dava hakimi Richard Berman Atilla’ya 32 ay hapis cezası verdi.

DAVANIN TEK SANIĞI

ABD’nin İran'a yönelik yaptırımlarını delmekle suçlanan ve 19 Mart 2016’da ABD’de tutuklanan Rıza Sarraf, yargılanmasına kısa bir süre kala 26 Ekim 2017’de hakkındaki suçlamaları kabul etmiş ve savcılıkla iş birliğine gitmişti. Eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Atilla ise 27 Mart 2017 New York'ta gözaltına alınmış ve davanın tek sanığı olarak yargılanmıştı.

32 AY HAPİS ALDI

İran yaptırımları davasında suçlu bulunarak 32 ay hapis cezası alan Hakan Atilla da suçlu bulunma kararını temyize götürmüş, ağustos ayında ise avukatları aracılığıyla masum olduğu ve beraat talebiyle temyiz gerekçelerini istinaf yani bir üst mahkemeye taşımıştı.

 RIZA SAARAF’IN DURUMU

Öte yandan, Rıza Sarraf’la ilgili yargı süreci de devam ediyor. Can güvenliği nedeniyle bilinmeyen bir yerde halen tutuklu olan, kara para aklamak, rüşvet , kaçakçı, organize çete kurmaktan jüri tarafından suçlu bulunan Rıza Sarraf hakkında ise, Hakim Berman’ın ceza için karar vermesi bekleniyor. İtirafçı olan Sarraf’ın verdiği ifadeleri kapsayan davaya eklenen gizli 25 dosyadan yeni bir iddianame hazırlanıp hazırlanmayacağı henüz bilinmiyor.

Seçiniz...