Hakan Fidan'ın yerine MİT'in başına o mu geliyor ?

Hakan Fidan'ın yerine MİT'in başına o mu geliyor ?
Güncelleme:

MİT Başkanı Hakan Fidan'ın görevden alınacağı, Fidan'ın yerine de Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı, Başbakanlık'ta Başdanışmanlık ve Dış İlişkiler Başkanlığı görevlerinde yer almmış olan Gürsel Dönmez'in getirileceği iddia edildi.

Yurt gazetesi yazarı Adnan Bulut, MİT Başkanı Hakan Fidan'ın görevden alınacağını yazdı. Bulut, Fidan'ın yerine getirilecek kişi için isim vermeden Gürsel Dönmez'i işaret etti.

Bulut, köşesinde şunları yazdı:

"Hakan Fidan yeni dönemde ne yapacak? Benim Ankaralı ‘tombul kuş’ dün yine kondu pencereme. Adı ve yapısı değişen MİT’te Hakan Fidan dönemi kapanıyor gibi gözüküyor. Erdoğan, şimdiye dek hep arkasında durduğu Hakan Fidan’ı nerede değerlendirecek veya değerlendirecek mi belli değil şimdilik. Belki de bellidir de biz bilmiyoruz. Ama MİT Başkanlığı’na kimin geleceği hemen hemen belli olmuş. Başbakanlık’ta Başdanışmanlık ve Dış İlişkiler Başkanlığı görevlerinde bulunmuş bir isim bu. Yeni Şafak Gazetesi’nde dış politika yazıları yazan, daha önce kıl payı milletvekili seçilemeyen bir ismi ben buradan tarif etmiş oldum. İşin meraklıları kısa bir araştırmayla bu isme ulaşır. İzleyelim, görelim."

O İSİM GÜRSEL DÖNMEZ Mİ ?

Yurt gazetesi yazarı Adnan Bulut'un tarifine uyan tek kişi ise 2015 seçimlerinde AK Parti'den milletvekili adayı olmasına rağmen TBMM'ye giremeyen, Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı, Başbakanlık'ta ise Başmüşavirlik yapan Gürsel Dönmez.

ERDOĞAN "SIRDAŞIM" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 7 Şubat'ta yaşanan MİT krizinde ifadeye çağrılan MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili yaptığı açıklamada, FETÖ'nün o dönemde Hakan Fidan'ı gözaltına almak istediğini ardından da hedefin kendisi olacağını söylemişti. Erdoğan'ın Hakan Fidan için "sırdaşım" demesi de o dönemde basında geniş yer almıştı.