Hakan Tartan’dan anlamlı ziyaret

Hakan Tartan’dan anlamlı ziyaret
Güncelleme:

Eski Bakan ve eski milletvekili Dr. Hakan Tartan, BM Dünya Göçmenler Günü nedeniyle Balkan Dernekleri Federasyon Başkanı Vahap Savaşan'ı ziyaret ederek "Atatürk’ün İzmir’i" kitabını Savaşan'a hediye etti.

Özellikle Balkan göçmeni soydaşlarımızın sorunlarının çözümü konusunda büyük katkılar sağlayan 56. Cumhuriyet hükümetinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve İzmir eski milletvekili Dr. Hakan Tartan, Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Göçmenler Günü nedeniyle Balkan Dernekleri Federasyon Başkanı Vahap Savaşan’a anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bulgaristan Göçmeni soydaşlarımızın en önemli sorunu olan özlük haklarının Türk sosyal güvenlik sistemine aktarılmasını sağlayan ve dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak maaş ödemelerini başlatan Tartan, ‘Bir tarihi sorunu çözmek elbette önemli. Yaşamım boyunca unutamayacağım bir onur. Sn. Bülent Ecevit ve Sn. İsmail Cem’e şükran borçluyuz’ dedi.

Anlamlı buluşmada Hakan Tartan, Başkan Savaşan’a Atatürk ile ilgili sevgi dolu kitabı Atatürk’ün İzmir’i’ni armağan etti.

Federasyon Başkanı Vahap Savaşan da tarihi olayın çözümünün 19. yılında soydaşlar adına Tartan’a teşekkürlerini iletti.

Tartan, güncelliği hep devam eden bu özel günde şu mesajı yayımladı:

‘Göç her zaman hayatımızda. Önemli olan bu konuda hazırlıklı ve planlı olmak. Ekonomik boyutu göz ardı edilmeyecek bu konuyu Uluslararası işbirliği ile çözmeye çalışmak. Göçmenlik sorununu irdelerken, sadece sayılar değil insanlarla gelen hikâyelere de bakmalıyız, anlamaya çalışmalıyız. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, muhacirler kaybedilmiş topraklarımızın aziz hatıralarıdır’.

Seçiniz...