Hakim Ve Savcılar Adliyede Fotoğraf Sergisi Açtı

Hakim Ve Savcılar Adliyede Fotoğraf Sergisi Açtı

Adalet sarayının fotoğrafçılık kulübünde eğitim alan hakim, savcı ve adliye personelinin çektiği fotoğraflardan oluşan "İstanbul Anadolu Fotoğraf Kulübü Sergisi", Şehit Mehmet Selim Kiraz Konferans Salonu'nda açıldı

İSTANBUL (AA) - Anadolu Adalet Sarayı'nda, hakim, savcı ve adliye personelinin çektiği fotoğraflardan oluşan "İstanbul Anadolu Fotoğraf Kulübü Sergisi" açıldı.

Adalet Sarayı'nın E Blok zemin katındaki Şehit Mehmet Selim Kiraz Sergi Salonu'nda açılışı yapılan sergide, adliyede görevli hakim, savcı ve personelin çektiği 104 karma fotoğraf yer alıyor.

Serginin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, "Adliyeler genelde soğuk ve donuk olarak bilinen kamu kurumlarıdır. Ancak biz bu imajın kırılması amacıyla adliyemizde sık sık bu tarz sanatsal faaliyetlere yer vermeyi amaçlıyoruz. Sanattan topluma hiçbir şekilde zarar gelmemiştir. Sanatçı demek toplumun vizyonunu geliştiren, ileriye götüren kişiler demektir. Yargı mensuplarının bu tür özelliklerinin de olduğunu bilmek bana gurur veriyor" dedi.

Cumhuriyet Savcısı Semih Akça da, fotoğrafçılık eğitimi almaya başlayalı henüz bir yıl olmasına rağmen, çok sayıda uluslararası fotoğraf ödülü aldığını belirterek, "Bir hobi. Hakim savcılık stresini böyle atmaya çalışıyoruz. Herkesin bu değişik hobide yer almasını istiyoruz" diye konuştu.

Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Mehmet Sıddık Çinko ise, "Cumhuriyet Savcısıyız, hukukla uğraşıyoruz ama öncelikle insanız. İnsan olmamız sebebiyle sanatla veya başka etkinliklerde bulunmakta fayda var diye düşündük. Adliyenin sadece dosyalar ve olaylarla gündeme gelmesini istemedik. Burada ayrı bir hayat var, bunu dile getirmek istedik" ifadelerini kullandı.

Doğa, insan ve yaşam gibi çeşitli kategorilerdeki fotoğrafların izlenime sunulduğu sergi, 26 Şubat'a kadar ziyarete açık kalacak.