Hakkari ve Şırnak'ta büyük sevinç

Hakkari ve Şırnak'ta büyük sevinç

Hakkari ve Şırnak'ın il olarak kalması iki kentte de büyük sevinç yaşattı.

Hakkari ve Şırnak'ın son anda ilçe olmaktan kurtulması, iki kentin sakinlerini sevince boğdu.TBMM'de bugün sabaha karşı geri çekilen tasarıyla il olarak kalan Hakkari'de yaşayanlar, sevinçlerini Van ve Elazığ’daki terör saldırıları nedeniyle kutlama programına dönüştüremeseler de uzatılan mikrofonlara konuştu.

Kent sakinlerinden Ahmet Tatlı, "Çok sevinçliyiz. Hakkari'ye uğurlu olsun. Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve 'Hakkari il kalsın' komisyonunda görev alan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Mutluyuz, sevinçliyiz. İnşallah bu birlik ve beraberlik daima devam eder" sözleriyle mutluluğunu anlattı.

Duygularını tarif edemediğini belirten Remzi Aydoğan isimli esnaf, devlet büyükleriyle birlikteYılmaz Erdoğan'a da teşekkür etti:

"Bu konuda duyarlı devlet büyüklerimize, vatandaşlarımıza, basın mensuplarına hepsine şükranlarımızı sunuyoruz. Bir Hakkarili olarak, esnaf olarak tüm Türkiye'ye, halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Çabalarını esirgemeyen vatandaşlarımıza, Yılmaz Erdoğan'a şükranlarımızı sunuyoruz."

Nedim Aşkan da, "Böyle devam etmesine çok sevindik, mutlu olduk. Hakkari büyük bir çaba harcadı, büyük bir zafer kazandı" diye konuştu.

'Hakkari İl Kalsın' komisyonunda yer alan Avukat Erol Çallı ise, "Hükümet ve mecliste bulunan partilerin oy birliğiyle tasarının meclisten çekilmesi sebebiyle çok sevinçliyiz. 7 bin yıllık geçmişimize sahip çıktık. Mezarlarımızda yatan büyüklerimizin anılarına sahip çıktık" dedi.

fft16_mf7523877.jpeg

ŞIRNAKLILAR MUTLU

Düzenlemenin odağındaki diğer kent Şırnak'ta da tepkiler olumlu. Şırnaklı Sait Caner, yeni karar nedeniyle çok mutlu olduklarını belirterek, "Şırnak’ın ilçe olmasına üzülüyorduk. Kararın değişmesi hepimizi çok sevindirdi" dedi.

Livan Balık ise, "Biz Şırnaklı olarak çok sevindik. Bütün siyasi partilerimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Ferhat Şan, duygularını "Emeği geçen bütün arkadaşlara canı gönülden teşekkür ediyorum. Şırnak’ın il olması bizim için çok büyük bir avantajdır. Özellikle bu süreçte. İlçe olsaydı daha çok mağdur duruma düşecektik. Çok seviniyorum il kaldığı için" sözleriyle anlattı.

Ramazan Uçar ise, "Şırnakımızın il olarak kalması bizleri son derece mutlu etti" ifadesini kullandı.

Şırnak Belediye Başkanı DBP’li Serhat Kadırhan da, dört partinin birlikte tasarıyı geri çekmesine vurgu yaptı ve "Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Torba yasa içerisinde yer alan söz konusu düzenlemenin sabaha karşı gündemden düşmesi, muhalefet partileri tarafından alkışlarla karşılanmıştı.