Hakkari'den acı haber: 2 şehit

Hakkari'den acı haber: 2 şehit
Güncelleme:

Hakkari Şemdinli Tekeli Üs bölgesine Kuzey Irak'taki Hakurk bölgesinden doçka ve katyuşa ile saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 asker ve 1 sivil şehit olurken 2 asker ve 1 sivil de yaralandı.

Irak topraklarındaki Hakurk bölgesinden, modüler üs bölgesi çalışmaların yapıldığı yere doçka uçaksavarı, havan ve roketlerle ateş açıldı. Açılan ateş sonucu 1 asker ile 1 sivil şehit oldu 2 asker yaralandı.

Yaralı askerler, helikopterle Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Hakkari Valiliği, Tekeli Bölgesi’ne yapılan saldırı ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

“23.09.2017 günü ilimiz Şemdinli İlçesi Tekeli Taburu’na bağlı 2 bin 867 rakımlı tepeye sınırın Irak tarafından bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan havan, roket ve doçka atışı sonucu, modüler üs bölgesi çalışmasında görevli 1 işçi ve bölge emniyetinden sorumlu 1 askeri personel şehit olmuştur, 2 askeri personel ise yaralanmıştır. Yaralı personellerin tedavileri sevk edildikleri Yüksekova Devlet Hastanesinde devam etmektedir. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatılmış olup, konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir.”
 

24 saatte 17 terörist öldürüldü24 saatte 17 terörist öldürüldü

 

Seçiniz...

Etiketler şehit saldırı PKK