Hamza Yerlikaya hakkında suç duyurusu!

Hamza Yerlikaya hakkında suç duyurusu!
Güncelleme:

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Bakan Yardımcısı ve Vakıfbank Yönetim Kurulu üyesi Hamza Yerlikaya hakkında bir kez daha Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Hamza Yerlikaya’nın “Resmi Belgede Sahtecilik” suçlaması ile Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasının ardından HKP’li avukatlar mahkeme dosyasını incelemişti. İnceleme sonucunda Hamza Yerlikaya’nın sahte lise diploması ile üniversitelerden önlisans, lisans ve yüksek lisans mezunu olduğu ve Vakıfbank’ın Yönetim Kurulu üyeliğine kadar getirildiğini tespit etmelerinin ardından suç duyurusunda bulunmuştu.

Önceki suç duyurusunda herhangi bir gelişme yaşanmayınca HKP’li avukatlar Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 22.02.2001 tarih ve 1999/162 Esas-2001/32 Karar sayılı Hamza Yerlikaya’nın lise diplomasının sahte olması sebebiyle hüküm kuran ceza mahkeme kararını temin ederek bir kez daha suç duyurusunda bulundu. HKP’li avukatlar, “Resmi belgede sahtecilik”,“5411 sayılı Bankacılık kanuna muhalefet”, “Görevi kötüye kullanma” ve “Nitelikli dolandırıcılık” gibi suçları işledikleri iddiası ile Hamza Yerlikaya, Suça karışan ve ismi tespit edilecek diğer kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

“DİPLOMA, MESLEKİ UNVANLARI İPTAL EDİLMELİDİR”

Suç duyurusu dilekçesinde, “İmrahor Endüstri Meslek Lisesi’nden mezun olduğuna dair düzenlenen lise diploması sahte olduğuna ve Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu Rektörlüğü ve Müdürlüğü’ne gelen dosyası olamayacağına göre her şeyden önce bu yüksekokula kaydı nasıl yapılmıştır? Şüpheli hakkında kaydı silinmek, sahte resmi evrak vermek suçundan ötürü disiplin soruşturması, okuldan kaydının silinmesi vb. herhangi bir işlem yapılmamış mıdır? Tüm bunlar soruşturma kapsamında açıklığa kavuşturulmalıdır. Dahası, sahte olduğu ortaya çıkan lise diplomasına dayanarak kayıt yaptırdığı diğer okullardan mezuniyetleri ve buralardan elde ettiği diploma/sertifika ve mesleki unvanların da iptali gereklidir” ifadelerine yer verildi.

“SAVCILIK SORUŞTURMASI DERİNLEŞTİRİLMELİDİR”

Dilekçe’nin devamında,“Dolayısıyla şüphelinin sahte diplomaya dayalı sonraki tüm kayıt, mezuniyet, meslek ruhsatı vb. akademik işlem ve unvanlarının da silsile halinde iptali gereklidir. Bu haliyle şüphelinin kamu hissesi olan bir bankanın genel yönetim kurulu üyesi olamayacağı da açıktır. Keza milletvekili de olamayacağından, milletvekilliğine bağlı tüm edinimleri ve almakta olduğu maaşı da iptal edilmelidir. Savcılık soruşturması tüm bu yönlerden derinleştirilmelidir” denildi.

“SAVCILAR GÖREVLERİNİ YAPABİLECEKLER Mİ?”

Konuyla ilgili HKP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; Bakalım, bu açık hukuksal süreç, açık suç karşısında, açık mahkeme kararı karşısında savcılar görevlerini yapabilecekler mi? Tüyü bitmemiş yetim hakkını yiyen, bunu da sahte diplomayla yapanlardan er-geç hesap sorulacaktır. Kimsenin şüphesi olmamalıdır.