Hamza Yerlikaya’nın kaç maaş alacağı ortaya çıktı

Hamza Yerlikaya’nın kaç maaş alacağı ortaya çıktı
Güncelleme:

Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı’na atanan Hamza Yerlikaya, bakan yardımcısı maaşı, Cumhurbaşkanı başdanışmanı maaşı ve sporcu şeref aylığının yanında böylelikle 4’üncü maaşını Vakıfbank’tan alacak.

Salgın ve ekonomik kriz döneminde elindeki tek maaşını kaybeden işsiz sayısı giderek artarken AK Parti’nin eski milletvekili ve gözde isimlerinin 3-4 maaşlı kadrolara atanması kamuoyunda büyük tepki çekti.Kamu bankalarına yapılan son atamalara ekonomistlerden ve muhalefet partilerinden “Liyakat bu mudur, milyonlarca kişi işsiz gezerken, böyle atama mı olur” diye sert tepkiler geldi.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, Vakıfbank yönetimine giren Hamza Yerlikaya, yeni göreviyle birlikte 4 ayrı yerden maaş alacak. AK Parti eski milletvekili olan Yerlikaya, emeklilikte yaşa takılmamış olsaydı milletvekili emeklisi aylığı da alıyor olacaktı.

YERLİKAYA’YA 4’ÜNCÜ MAAŞ

AK Parti’nin bazı eski bakan ve milletvekilleri geçen yıl sürpriz bir şekilde Ziraat, Halk ve Vakıfbank’ın yönetim kurulu üyeliklerine getirilmişti. Bu yılın büyük sürprizi ise olimpiyat ve dünya şampiyonlukları bulunan milli güreşçi Hamza Yerlikaya oldu.Önceki gün yapılan genel kurulun ardından Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliği’ne atanan Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı ile Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı görevlerini yürütüyor.

Kamu bankalarının yönetim kurulu üyeliklerine atananlardan kamu görevi olanlara 12 bin 530 lira, kamu görevi olmayanlara 22 bin 500 lira maaş ödeniyor.Yerlikaya iki ayrı kamu görevinde bulunduğu için Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliği’nden 12 bin 530 TL maaş alacak. Yerlikaya’nın başdanışmanlık görevi nedeniyle ne kadar maaş aldığı kamuoyuna açıklanmadığı için bilinmiyor.Bakan yardımcılığı makamından dolayı ise Yerlikaya yaklaşık 24 bin lira maaş alıyor.

Milli güreşçi Yerlikaya, daha önce AK Parti’den bir dönem Sivas milletvekilliği de yaptı. 44 yaşında olan Yerlikaya, sigortalı olarak çalışmaya 1993 yılında başlamasına rağmen yaşa takıldığı için emekli olamadı.

Eski güreşçi Hamza Yerlikaya, Vakıfbank Yönetim Kurulu üyeliğine atandıEski güreşçi Hamza Yerlikaya, Vakıfbank Yönetim Kurulu üyeliğine atandı

Sözcü