Handan Başkan'dan Öğretmenler Günü mesajı

Handan Başkan'dan Öğretmenler Günü mesajı

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

“24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, “Eğitim bir toplumun temelini oluşturan, devamlılığını sağlayan, gelişmesinde rol alan en önemli faktördür. Geçmişte olsun, günümüzde olsun, toplumlar eğitim sayesinde başarıya ulaşmış, bu sayede belirli medeniyet seviyesinde yol almışlardır” dedi.

Ülkelerin Gelişmesi Eğitimli Gençler Sayesinde Mümkündür

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handa Toprak; “Ülkelerin gelişmesi, çağı yakalayabilmesi eğitimli gençler sayesinde mümkündür. Çocuklarımızın ve gençlerimizin milli ve manevi değerlere sahip, kendine güvenen, özgür düşünen bireyler olarak yetişmelerinde en büyük rol öğretmenlerindir.

Hayatımız boyunca izleyeceğimiz yolun ilk temel taşları ailelerimizin ardından öğretmenlerimiz tarafından döşenir.  Küçük yaşta bizlere temelini verdikleri eğitimle kendimizi geliştirir, bilgi, birikim, kültür sahibi oluruz. Bu sebeple onların verdiği eğitim hayatımızın belli bir noktasıyla sınırlı değildir. Çocuklarımızı, yani geleceğimizi emanet ettiğimiz, her şartta ve her koşulda insan yetiştirmeyi amaç edinen, hiçbir zorluktan kaçınmayan, gerekirse bu yolda canını ortaya koyan, bilimin ve aydınlık düşüncenin mimarları değerli öğretmenlerimizdir” dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak mesajının devamında, “Öğretmenlik, profesyonel bir meslek olmakla birlikte, amatör ruhla, özveriyle, sevgiyle ve gönüllülükle yapılan bir meslektir. Bu mesleği seçerek, zaten zor olan bir yola girmiş olan, son derece saygın ve önemli bir mesleği yerine getiren, zor şartlarda bile yurdun her köşesine ulaşarak ışık olan, ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkaracak, ruhen ve bedenen sağlıklı gençler yetiştirecek olan öğretmenlerimizi kutluyorum. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.