Hani'deki Terör Saldırısı

Hani'deki Terör Saldırısı

PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Cantürk'ün naaşı memleketi Giresun'a götürüldü

GİRESUN (AA) - Diyarbakır'ın Hani ilçesinde jandarma komutanlığına düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Sezgin Burak Cantürk'ün cenazesi memleketi Giresun'a getirildi.

Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından Ordu-Giresun Havalimanından yakınları tarafından alınan 25 yaşındaki şehit Cantürk'ün naaşı, konvoy eşliğinde Espiye ilçesine götürüldü. Şehidin cenazesi Espiye Devlet Hastanesi morgu önünde bekleyen kardeşi Büşra Cantürk ve yakınları gözyaşı döktü.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşayan baba Ali ve anne Döndü Cantürk de havayoluyla geldikleri Trabzon'dan alınarak ilçeye getirildi. Oğullarının naaşının yanına götürülen anne ve babayı yakınları sakinleştirdi.

Daha sonra baba Ali ve anne Döndü Cantürk hastaneden ayrılarak Espiye Belediyesince kurulan çadırda taziyeleri kabul etti. Öte yandan dün şehit olan Uzman Çavuş Cantürk'ün sözlüsü Aylin Şensöz'ün aynı gün doğum günü olduğu öğrenildi.

Şehit Cantürk'ün naaşının kaldırıldığı Espiye Devlet Hastanesi ile çevredeki binalara Türk bayrakları asıldı.

Şehidin naaşı yarın Ulu Cami'de kılınacak öğle namazının ardından Kaşdibi köyünde toprağa verilecek.