Harem'de arabalı vapur arızası

Harem'de arabalı vapur arızası

Arabalı vapur için 8.5 saat süren kurtarma çalışması yapıldı..

Harem iskelesinden hareketinden kısa süre sonra makina arızası nedeniyle hareketsiz kalarak sürüklenen "Topkapı" arabalı vapuru iskeleye bağlı bir başka geminen zincirine takılarak durdu. Sahil Güvenlik ekipleri, herhangi bir yaralanmanın meydana gelmediği vapurdaki yolcuları tahliye etti. Öte yandan, Feribottaki araçlarınını bekleyen yolcular ile güvenlik görevlileri arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü.

Harem'den saat 17.00'de 60 araç ve 153 yolcu ile hareket eden "Topkapı" adlı araba vapuru kısa süre sonra motor arızası nedeniyle 'stop' etti. Rüzgârın da etkisiyle sürüklenen araba vapuru, iskeleye bağlı "Kaunas Sea Ways" isimli Ro-Ro gemisinin demir zincirlerine takılarak durdu. sahil güvenlik ekipleri tarafından karaya sabitlenen araba vapurunda can ve mal kaybı olmadı.

1-20150903084048.jpg

Vapurdaki yolcular ise başka bir vapurla tahliye edildi. Arabalı vapurun içerisinde tahliye sonrası mürettebat olduğu tahmin edilen birkaç kişi kaldı.

Vapurun sürüklenmesi sırasında bazı araçların birbirine çarparak hasar gördüğü öğrenildi. Olaydan yaklaşık 2 saat sonra Üsküdar-Harem sahiline tedbir amacıyla itfaiye ekipleri geldi. Gemiyi kurtarma çalışmaları Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yürütüldü. Bu arada, takviye olarak yüzer bir vinç de getirildi.

VATANDAŞLAR KORNALARIYLA UYARDI

Otomobili ile araba vapuru içerisinde olan yolculardan Ayşe Gülbay, "Geminin ikinci sırasındaydım. Hareketlendikten 100-200 metre sonra mavi bir araca çarparken, kaptan bizim kornalarımızla direkt sağa doğru kırdı ve karşı geminin zincirine çarptı. Zincire çarptıktan sonra zincir üstümüze üstümüze geldi. Şu anda benim aracımın üstünde duruyor" dedi.

2-976.jpg

"5 SAATTİR BEKLİYORUZ"

Yaklaşık 5 saattir beklediklerini ifade eden Gülbay, "5 saattir hiçbir şey yapılmadı. Önce bizi dışarı çıkarttılar. Önce vinç bekleniyor denildi, sonra savcı bekleniyor denildi, sonra eksper bekleniyor denildi. 55 araç vardı. Yolcularla birlikte 200 kişi filan vardı. Bu olay oldu ama kimsenin bir şey yaptığı yok. 12'ye, 1'e kadar burada bekleyeceğimiz söyleniyor" şeklinde konuştu.

YOLCULAR İLE ÖZEL GÜVENLİKÇİLER KAVGA ETTİ

Bekleyiş devam ederken, görüntü alan gazetecileri dışarı çıkarmak isteyen özel güvenlik görevlilerinden birine bazı yolcular tepki gösterdi. Çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında özel güvenlik görevlisi yaralandı. Kavganın daha fazla büyümesini, araya giren yolcular ve diğer özel güvenlik görevlileri önledi. Yaralanan özel güvenlik görevlisi hastaneye kaldırılırken, kavgaya karışan yolcular ile özel güvenlik görevlileri ifadeleri alınmak üzere Doğancılar Polis Karakolu'na götürüldü.

YOLCULARIN TAHLİYESİ AMATÖR KAMERADA

Yaşanan olay sonrası vatandaşların araba vapurundan tahliyesi de cep telefonu kameralarına yansıdı. Görüntülerde, panik halindeki  yolcuların güvenlik önlemleri altında araba vapurundan tahliye edilerek Kıyı Emniyeti'ne ait bota bindikleri görülüyor.

7,5 SAAT SONRA ZİNCİRLERİNDEN KURTARILDI

"Topkapı" adlı araba vapuru yaklaşık 7 buçuk saat süren çalışmaların ardından vinç yardımıyla takıldığı geminin zincirlerinden kurtarıldı.