Harry Potter Stüdyoları Ziyaretçilerini Bekliyor

Harry Potter Stüdyoları Ziyaretçilerini Bekliyor
Güncelleme:

Harry Potter hayranıysanız Londra’ya seyahat programınıza Harry Potter Stüdyo Turu ekleyebilirsiniz. Film serisinin büyük bir kısmı Warner Bros Stüdyosunda çekildi.

 

Bu stüdyoyu gezdiğinizde filmlerin çekildiği gerçek setleri, aksesuarları ve makyaj hilelerini görebilirsiniz. Büyük salonuyla, asalarıyla, uçan sopalarıyla, Büyülü şapkasıyla kendinizi büyücülerin fantastik dünyasında hissedebilirsiniz.

 Harry Potter Stüdyosu’nun Tarihçesi

 1999’da WB, Harry Potter kitap serisinin telif haklarını satın almıştır. 2000 yılında da ilk Harry Potter filmi için Leavesden’i kiralamıştır. Böylece bu Leavesden stüdyosunda Felsefe Taşı ile Harry Potter macerası başlamış oluyor.

 Leavesden’de ilk olarak bütün öğrencilerin toplandığı ve yemek yediği muhteşem Great Hall salonu inşa ediliyor. Bu salonda 400 öğrenci aynı anda oturup yemek yiyebiliyor. Bu salon filmin bütün serilerinde kullanılan tek objedir.

 2010’da filmin son serisinden sonra bütün kostüm, set ve ikonik tasarımlar geride kalmış. Filmin dünya genelinde sevilmesi ve hayranlarının bulunması üzerine WB, Londra’daki Watford bölgesindeki stüdyolarının yanına bir müze stüdyo inşa ediyor. 31 Mart 2012’de stüdyo ziyarete açılarak; film karakterlerinin mumyaları, afişler, kostümler, set malzemeleri ve tasarımlar sergilenmeye başlıyor.

 Harry Potter Stüdyosu’nun Bölümleri

 Stüdyonun ana girişinde bir görevli sizi karşılıyor. Misafirleri bir sinema salonuna alıyorlar. Film karakterlerinin stüdyo ile ilgili bilgileri sundukları kısa bir video izliyorsunuz. Video bittikten sonra perde kalkıyor ve Great Hall (Büyük Salon) kapısı karşınıza çıkıyor.

Harry Potter Stüdyoları Ziyaretçilerini Bekliyor - Resim : 1

 Great Hall (Büyük Salon); Salona girdiğinizde filmdeki kadar büyük olmadığını görüp, ilk şaşkınlığınızı yaşayabilirsiniz. Tavan tamamen boş ve inşa edilmemiş. Sinema hilesi ile bölümlere göre ayarlama yapıyorlar. Salonu boydan boya kesen devasa iki masa bulunuyor. Kenarlarda oyuncuların giydikleri kostümleri ve kıyafetleri görebilirsiniz. Üst tarafta Dombledore’un ve hocaların oturduğu yemek masası ve ortada Dombledore’un kürsüsü bulunuyor.

 Yasak Orman; Felsefe Taşıyla izleyicilerin karşısına çıkan bu orman stüdyonun arkasında özel olarak tasarlandı. Film serileri geldikçe orman da yeni teknikler kullanılarak büyütüldü. Aslen orman olarak göreceğiniz bu alan her biri 12 feet çapında 19 ağaçtan ibarettir.

Harry Potter Stüdyoları Ziyaretçilerini Bekliyor - Resim : 2

 Platform 9¾; Öğrencilerin Hogwarts Büyücülük Okulu’na gitmelerini sağlayan tren istasyonu sahnesi Londra'daki King's Cross Station'da çekildi. Sadece serinin son filmi olan Ölüm Yadigarlarında stüdyoda özel bir platform oluşturuldu. Platformu gezdiğinizde öğrencilerin bindiği treni gezebilirsiniz.

Harry Potter Stüdyoları Ziyaretçilerini Bekliyor - Resim : 3

 Diagon Yolu; Harry Potter ve arkadaşlarının film serisi boyunca sürekli ziyaret ettikleri ve alışveriş yaptıkları meşhur yoldur. Londra’nın eski sokakları tasvir edilmiştir. Yol boyunca dizilen dükkanların vitrinlerinde asaları, baykuşları ve sihirli şişeleri görebilirsiniz.

 Dumbledore’un Çalışma Ofisi; Özel olarak ikonik bir şekilde tasarlanmıştır. Duvarları tamamen kaplayan kitaplıklardaki kitaplar genellikle kaplanmış telefon rehberleridir. Dumbledore’un çalışma masasını ve masanın yanında dikilmiş vaziyette kuklasını inceleyebilirsiniz.

Harry Potter Stüdyoları Ziyaretçilerini Bekliyor - Resim : 4

 İksir Odası; Profesör Snape’in iksirleri hazırladığı ve iksir dersini verdiği bölümdür. Raflarda yüzlerce minik şişe görebilirsiniz. Bu şişelerdeki etiketlerdeki yazıların tamamı elle yazılmıştır.

 Kostüm Salonu; Büyük Salonun yan tarafındadır. Film serisinde kullanılan bütün kostüm, set malzemeleri ve ikonik tasarımları görebilirsiniz. Burada 25.000 binden fazla kostümü görmeniz mümkün. Boya, çamur ve tel fırçaların yardımıyla yüzyıllarca eski veya savaşla yıkılmış kıyafetlerin nasıl yapıldığını, her gün giysilere nasıl sihirli bir dokunuş verildiğini ve Hogwarts elbiselerinde saklanan sırları öğrenebilirsiniz.

 Çocuklarınızla ziyaret edecekseniz, tam veya yarı hareketli mekanizmaları düğmelerle çevirme imkanları bulunuyor. Profesör Lupin’in kendi kendine açılıp kapanan bavulunu, kendi kendine havuçları doğrayan bıçağı, kıyafetleri ütüleyen ütüyü, örgü ören şişleri bir düğmeyle harekete geçirebilirler.

 Gringotts Wizarding Bank; Stüdyo turuna en son eklenen ve genişlemesi yapılan bölümdür. Uzun kulaklı cüce goblinleri görebilirsiniz. Büyülü bankayı, , Lestrange kasasını, goblin galerisini inceleyebilirsiniz.

 Harry Potter Stüdyosu’na Ulaşım

Stüdyolara ulaşım uzun sürdüğünden (yaklaşık 1.5 saat) eğer Londra hareketli tur kapsamında giderseniz sizin için oldukça kolay olacaktır. Harry Potter Stüdyo Turları Londra Turları arasında en popular turlardan biridir.

 Stüdyo, Londra’nın,20 mil kuzey batısında ve M1 ile M25 otoyollarına yaklaşık üç mil uzaklıktadır. Özel aracınız bulunmuyorsa Londra kalkışlı tur haricinde en hızlı şekilde trenle gidebilirsiniz. Londra Euston (20 dakikalık yolculuk) ve Birmingham New Street (1 saatlik yolculuk) tren istasyonlarından direk Watford Junction istasyonuna geliyorsunuz. Diğer trenler aktarmalı geldiği için yolculuğunuz uzun sürebilir.

Harry Potter Stüdyosu Ziyaret Saatleri

 Stüdyo yılın her günü ziyarete açıktır. Hafta içleri saat 09.30’dan akşam 20.30’a; hafta sonları 08.30’dan 22.00’ye kadar ziyaret edebilirsiniz. Stüdyoyu ziyaret etmek ücretlidir. Özellikle tatil dönemlerinde yoğun kalabalık olduğundan en az bir ay öncesinden turunuzu almanızda fayda vardır.

 Hafta içleri (Salı-Çarşamba-Perşembe) ve tatil dönemi dışı yoğunluğun az olduğu saatlerdir. Ziyaretinizi ilk açılış saatine yakın yaparsanız yoğunluktan etkilenmeden rahat bir ziyaret yapabilirsiniz. Çocuklarınızla birlikte ziyaret yapıyorsanız onlar için birer pasaport veriliyor. Her bölümde ayrıca damgalanıyor.

Harry Potter Stüdyo Turu’na Nasıl Katılınır?

Harry Potter Stüdyo Turları çok çeşitli olup; rehberli – rehbersiz bir çok tura katılma imkanınız vardır. Yazımızın ulaşım kısmında da önerdiğimiz üzere Harry Potter Stüdyoları’na Londra kalkışlı turlar kapsamında gitmenizi öneririz. Tur çeşitleri için Müze Biletleri sitesinin Harry Potter Stüdyo Turu yazını inceleyerek karar verebilirsiniz.

 

Seçiniz...

Etiketler advertorial