Hasan Karakaya'ya veda

Hasan Karakaya'ya veda

Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya son yolculuğan uğurlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretini takip ettiği sırada hayatını kaybeden Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya, Fatih Camii'nde son yolculuğuna uğurlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretini takip ettiği sırada hayatını kaybeden Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya için Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılması beklenen törende Yeni Akit Gazetesi Sahibi Mustafa Karahasanoğlu, Hasan Karakaya'nın oğlu Fatih Karakaya, eşi Aysel Karakaya, kızı Ayşenur Karakaya hazır bulundu. Yeni Akit'in Halkalı'daki merkez binasında düzenlenen törenin ardından Hasan Karakaya'nın cenazesi Fatih Camii'ne getirildi.

DAVUTOĞLU: ÇOK GÜZEL BİR HAYAT YAŞADI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan gezisini takip ederken kalp krizi geçirip vefat eden Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya'nın çok güzel bir hayat yaşadığını söyledi.

Hasan Karakaya'nın cenaze namazını kılmak için Fatih Camii'ne gelen Ahmet Davutoğlu, basın mensuplarına açıklama yaptı. Davutoğlu, "Çok cesur ve etkin bir kalemimizi Hasan Karakaya'yı kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Kendisini uzun yıllardır tanırız. En zor şartlarda en zor zamanlarda hiç tereddüt etmeden düşündüğünü, inandığını cesurca haykıran bir kalemdi. O zor zamanlarda herkesin sustuğu dönemlerde dahi hiçbir zaman, hiçbir zorluk ve baskı karşısında eğilmeden, bükülmeden, kalemini herhangi bir ürkeklik içerisinde kullanmadan yayın çizgisini sürdürdü. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Bütün yakınlarına taziyelerimi sunuyorum." diye konuştu.

'BASININ HEP GÜZEL HABERLER VERMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM'

Kişilerin yaşadıkları gibi vefat ettiğini söyleyen Davutoğlu, " Çok güzel bir hayat geçirdi. Son nefesinde Hazreti Peygamberin huzurunda son namazını eda ederek ilahi yolculuğa, Hakk'a yürüdü. Allah cennete kavuştursun. Basın camiasına da tekrar taziyelerimi iletiyorum. Yeni yıla böyle üzüntülü bir haberle girdik. Ama inşallah önümüzdeki bir yılın ülkemiz için, insanlık için, gönül coğrafyamız için hayırlı olmasını diliyorum. Basın camiamızın da hep güzel haberler vermesini temenni ediyorum. Hayırlı Cumalar, hayırlı yıllar diliyorum." ifadelerini kullandı.