Hastane Bahçesine Konulacak Heykeller Tamamlandı

Hastane Bahçesine Konulacak Heykeller Tamamlandı

İZMİR'de, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi çevresini heykellerle donatmak üzere düzenlenen 40 günlük 'Asklepios Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu'nun kapanışı, Güzel Sanatlar Fakültesi'nde 7 eserin sergilendiği törenle yapıldı.Yerli...

İZMİR'de, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi çevresini heykellerle donatmak üzere düzenlenen 40 günlük 'Asklepios Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu'nun kapanışı, Güzel Sanatlar Fakültesi'nde 7 eserin sergilendiği törenle yapıldı.

Yerli ve yabancı heykeltıraşlar Aldo Shiroma Uza (Peru), Michail Vouzounerakis (Yunanistan), Sequoyah Aono (Japonya), Volodymyr Kochmar (Ukrayna), Michail Vouzounerakis (Yunanistan), Sequoyah Aono (Japonya), Volodymyr Kochmar (Ukrayna) ve DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) mezunu Türk heykeltıraşlar Kadriye Kantık, İsmail Atar ile Tonguç Sercan'ın eserleri, 40 günlük çalışma görüntülerinin yer aldığı 40 fotoğrafla birlikte sergilendi. 12 Mayıs- 20 Haziran tarihleri arasında yoğun çalışma ile tamamlanan 2- 3 metre boyundaki heykellerin, Güzel Sanatlar Fakültesi'nde bir hafta sergilendikten sonra DEÜ Hastanesi çevresindeki uygun alanlara yerleştirileceği belirtildi.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Refik Mas ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Halil Yoleri'nin ev sahipliğinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile düzenlenen etkinliğin kapanış sergisine Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu temsilen Meclis Üyesi Muzaffer Tunçağ, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Celal Kocabaş, Narlıdere Belediye Başkanı CHP'li Abdül Batur, DEÜ eski Rektörü Prof. Dr. Fethi İdiman, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda, DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda, başhekim yardımcıları, sponsorlar, mermer bağışçıları, akademisyenler ve idari personel katıldı.

Heykeltıraşların çalışmalarını yansıtan film gösterimi ve müzik dinletisi ile başlayan törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün şunları söyledi:

"Dokuz Eylül Üniversitesi'nin 6 temel özelliğinden birisi, sanata ve sanatçıya verdiği önem ve bu konudaki atılımlardır. Bu anlayış içinde birkaç ay önce Başhekimimiz, hastanemize heykeller kazandıracak bu projeden söz edince 'derhal hayata geçirelim' dedim. Birbirinden değerli projeler sunuldu. Sanatçıların alın terleri, vicdanlarının ve kalplerinin güzelliği ile güzel eserler ortaya çıktı. Başta başhekimim ve çok değerli sanatçılara, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve diğer sponsorlara, tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Başhekim Prof. Dr. Mehmet Refik Mas projenin önemini dile getirip, "Üniversite Hastanemiz ile Güzel Sanatlar Fakültemizin birlikte organize ettiği Taş Heykel Sempozyumu, hastanemize çok değerli 7 sanat eseri kazandırdı. Bu eserlerin hastanemiz bahçesinde yerlerini alması, hem kurumumuz hem de güzel İzmir'imizin doğal örtüsü ve kimliğine katkı sağlayacaktır" dedi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Gökçen Ergür de 40 gün önce Türkiye'de ilk olan bir süreci başlatıp milat sayılan bir çalışmaya imza attıklarını ifade etti.

FOTOĞRAFLI