Türkiye beşik gibi sallanıyor ! Peş peşe depremler

Türkiye beşik gibi sallanıyor ! Peş peşe depremler
Güncelleme:

Hatay'ın Samandağ ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Gemlik Körfezi'nde ise 3.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi.

Hatay'ın Samandağ ilçesinde Richter ölçeğine göre 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Paniğe neden olan deprem, can ve mal kaybına yol açmadı.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'nın merkez üssünü Hatay'ın Samandağ ilçesi olarak saptadığı deprem, saat 08.35'te meydana geldi. Yerin 25.95 kilometre derinliğinde olan deprem, ilçenin yanı sıra Yayladağı, Antakya ve Defne ilçelerinde de hissedildi. Kısa süreli paniğe neden olan depremde can ve mal kaybı yaşanmadı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 4.1 olarak açıkladı.

Türkiye beşik gibi sallanıyor ! Peş peşe depremler - Resim : 1

GEMLİK KÖRFEZİ'NDE DEPREM
Gemlik Körfezinde sabah saatlerinde Richter ölçeğine 3.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı'nın merkez üssünü Bursa'nın Mudanya ilçesinin 1.88 kilometre açıkları olarak saptadığı deprem, saat 07.24'te meydana geldi. Yerin 6.96 kilometre derinliğinde olan Gemlik Körfezi'ndeki deprem, Mudanya'da da hissedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin merkez üssünü Mudanya ilçesinin Altıntaş Mahallesi, büyüklüğünü ise 2.9 olarak açıkladı.

Dünyayı korkutan mega deprem iddiası: ''8'den büyük olacak''Dünyayı korkutan mega deprem iddiası: ''8'den büyük olacak''

 ÇANAKKALE'DE DEPREM FIRTINASI

Deprem uzmanlarına göre Çanakkale’nin Biga ilçesinde deprem fırtınası yaşanırken, yaklaşık 12 saatte 49 deprem kaydedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinden alınan bilgilere göre, merkez üssü Çanakkale’nin Biga ilçesinde dün (Salı) gecesi 22.48’de 3.9 şiddetinde kaydedilen depremin ardından uzmanlar tarafından deprem fırtınası olarak tabir edilen doğa olayı gerçekleşti. 22.48’deki 3.9 şiddetindeki depremin ardından en küçük şiddeti 0.9 en büyük şiddeti ise 4.0 şiddetinde olmak üzere saat 08.10’a kadar 49 deprem yaşandı.

Seçiniz...

Etiketler deprem hatay