Hava fena bozdu! Yeni yağışlı hava dalgası geliyor

Güncelleme:

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından Türkiye yağışlı havanın etkisi altına girdi. Meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli, İstanbul ve çok sayıda kentte etkili olan sağanak yağışların bugün 3 bölgede yoğunlaşacağını söyledi.

İstanbul'un bazı bölgelerinde aniden bastıran sağanak, hayatı olumsuz etkiledi.

Kentin Avrupa ve Anadolu yakalarındaki birçok ilçede aniden bastıran yağış, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde devam etti.

Sağanak yağmur durduramadı! Cuma namazını böyle kıldılarSağanak yağmur durduramadı! Cuma namazını böyle kıldılar

AKŞAM SAATLERİNE DİKKAT! 3 BÖLGEDE ETKİLİ OLACAK

CNN TÜRK Meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli, İstanbul ve çok sayıda kenti etkisi altına alan kuvvetli sağanak yağışla ilgili değerlendirmelerde bulundu ve yağışların bugün 3 bölgede yoğunlaşacağının altını çizdi.

İstanbul'da sağanak hayatı felç ettiİstanbul'da sağanak hayatı felç etti

Sürmeli şöyle konuştu:

 "Maalesef aşırı yağışlardan bir dalga daha var bugün içerisinde. Tekirdağ, Kırklareli çevresinde başlıyor, İstanbul'u içine alıyor, günün ilerleyen saatlerinde Kocaeli, Sakarya, Düzce, Yalova, Zonguldak, Bolu çevrelerine ilerleyecek. Bugün 17.00-18.00 sularından itibaren başlayacak. 19.00-20.00-21.00'e de kalabilir. Yine içerisinde dolu, yıldırım, şimşek ve gök gürültüleriyle kendini gösterecek. Su baskınları da yapabilecek çapta kuvvetli bir sağanak yağıştan bahsediyoruz. 17.00-18.00'den sonra Avrupa ile başlayıp Anadolu'ya geçecek. İkinci sağanak dalgası, dün gördüğümüz yağış gibi kendini gösterecek. Su baskınlarına ve yıldırımlara dikkat diyoruz. 

Bu tür yağışlar yaz tipi olduğu için havadaki yüklü su buharını bulduğu yere daha çok indiriyor. Havada kuvvetli bir karışım var, su buharı yoğun olduğu yerlerde daha çok indiriyor, su buharının olmadığı yerde daha az indiriyor. Birbirine komşu ilçelerin birinde olup birinde olmayabiliyor. Avrupa Yakası'nda başlayıp, Anadolu'ya geçecek oradan da Batı Karadeniz'e geçecek.

İkinci nokta Samsun-Ordu aralığı. Akşama doğru kuvvetli bir sağanak var. Yıldırıma dikkat, ağaç altına sığınmayın.

Üçüncü nokta Doğu Akdeniz. Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye çevrelerinde de ağır kuvvetli sağanak yağışlar bekliyoruz.

YAĞIŞLAR NE KADAR SÜRECEK? İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 5 günlük hava tahminleri haritasına göre, sağanak yağış önümüzdeki hafta da etkisini sürdürecek. Çarşmba gününe kadar, yurdun büyük bölümünde aralıklarla sağanak yağış geçişleri olacağı tahmin ediliyor.

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

Seçiniz...