Havai fişek kullanan yandı

Havai fişek kullanan yandı

Havai fişek ve benzeri ateşleyici maddelerin, dini, milli bayramlar ile yerel günler ve festivaller dışında kullanımı yasaklandı.

Emniyet İl Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, havai fişek ve benzeri ateşleyici maddelerin, dini, milli bayramlar ile yerel günler ve festivaller dışında kullanılması durumunda, cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

Emniyet İl Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, yasak olmasına rağmen hassas (yataklı hizmet veren konaklama tesisleri, eğitim kurumları, dini tesisler) ve çok hassas (konut, yataklı hizmet veren sağlık kurumları, çocuk ve yaşlı bakım evleri, yatılı eğitim kurumları, öğrenci evleri) alanlarda havai fişek kullanıldığının tespit edilmesi durumunda, havai fişek kullananlar hakkında tutanak hazırlanarak cezai işlem uygulanmak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne gönderileceği ifade edildi.

Ayrıca, yapılan açıklamada, düğün salonu ve eğlence mekanlarında havai fişek atılmasının tespit edildiği durumda 20 bin TL ve üzeri, diğer iş yerlerinin havai fişek attığının tespit edilmesi durumunda 8 bin TL ve üzeri, vatandaş tarafından yapılan sokak düğünlerinde ise 850 TL ve üzerinde cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

Son olarak Emniyet İl Müdürlüğü yetkilileri, havai fişek kullanılması yasakları ile ilgili olarak, tüm organizasyon firmaları ve düğün salonlarına tebligat gönderildiğini belirtti. Emniyet İl Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşları da konuyla ilgili olarak uyardı ve havai fişek kullanımına tanık olmaları durumunda 155 Polis ihbar hattını aramalarını istedi.

İHA

Etiketler Emniyet havai fişek