Havalimanı saldırısı sonrası bir adım daha !

Havalimanı saldırısı sonrası bir adım daha !

Atatürk Havalimanı'ndaki saldırı sonrası yeni bir hamle daha yapıldı.

Atatürk Havalimanı’na yönelik bombalı saldırı sonrası oluşturulan yeni güvenlik konseptinin kapsamı genişletiliyor

Otogarlarda havaalanlarında uygulanan sisteme geçilecek. Terör eylemlerine karşı yeni güvenlik konsepti otogarlarda hayata geçiriliyor. Yaşanan terör eylemlerinde militanların ya da ona destek sağlayanların otobüsle ulaşım sağlamaları otogarlarda güvenlik tedbirlerini artırdı.
 
ABuna göre, otogarlarda havaalanlarında uygulanan sisteme geçilecek. Bilet almaya gelen vatandaşa kimliği sorulacak, bilgileri kontrol edilecek. Kimlik numarası kaydedilecek. Yolcu, havaalanlarında olduğu gibi iki kontrol noktasından geçecek. Biletsiz yolcu kontrol noktasına kadar ilerleyemeyecek.
 
BİLETLERE KİMLİK EKLENECEK
 
Ulaştırma Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün üzerinde çalıştığı, belediyeler ve ilgili kurumlarla üzerinde görüş alışverişinde bulunduğu çalışma kapsamında alınacak tedbirler şöyle: Otogarlarda da havaalanında uygulanan sitem devreye sokulacak. Mevcut uygulamada, bilet kesilirken sadece isim ve soyadın sorulması yeterli iken yeni uygulamayla kimliksiz bilet satışı önlenecek. Biletlerin üzerine, T.C. Kimlik Numarası işlenecek.

HER YOLCUNUN ADINA BİLET
 
Otobüse binen her yolcu için kendi adı ve bilgileriyle bilet verilecek. Otobüs firmalarının korsan yolcu taşımasının önüne geçilecek. Otogar giriş ve çıkışları yanında yol kontrolleri artacak. Bu konudaki cezaları artırılacak. Resmi üniformalı polisler, üniformalı özel güvenlik elemanlarıyla birlikte, görevli sivil polislerin sayıları artacak. Otobüs firmalarıyla ilgili denetimler sıklaştırılacak.