Havalimanı tıklım tıklım !

Havalimanı tıklım tıklım !

İstanbul'da düzenlenen zirve dolayısıyla Atatürk Havalimanı apronu doldu.

İstanbul'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İTT) 13. İslam Zirve Konferansı için gelen yabancı liderlerin uçakları Atatürk Havalimanı apronunu doldurdu.

Atatürk Havalimanı’nda, zirveye katılacak ülkelerin devlet başkanlarını İstanbul’a getiren jetler için özel bir alan hazırlandı. Zirveye gelen liderler arasında en büyük uçaklar Suudi Arabistan, Katar ve Brunei’nin oldu. Jumbo olarak bilinen Boeing 747 uçakları ile birlikte diğer ülkelerin uçakları Atatürk Havalimanı’nda kapasite genişletmek için bir süre önce askeri alandan havalimanına dahil edilen ve ’Yankee Apronu’ olarak adlandırılan bölgede park ettirildi. Bugün Türkiye’den ayrılan Suudi Arabistan Kralı Selman’ın iki uçağı ise Devlet Konukevi önündeki park pozisyonunda hazır tutuldu.

KRAL DA ÜLKESİNE DÖNDÜ

570fa4e118c7762b947664e8.jpg

 

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 13. Zirvesi için İstanbul’da bulunan Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud, özel uçakla saat 14.10’da Türkiye’den ayrıldı.

Özel aracı ve çok sayıda aracın yer aldığı konvoyla Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’ne gelen Kral Selman için apronda askeri tören düzenlendi. Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile bazı Türk ve Suudi ilgililerin uğurladığı Kral Selman, yürüyen merdiven ile özel uçağına geçti. Kral Selman’ın kendisini uğurlamaya gelen heyete el salladığı görüldü.

570fa4c718c7762b947664db.jpg

Kral Selman’ı taşıyan özel uçak saat 14.10’da hareket etti.