Hayatlarında İlk Kez Kep Giydiler

Hayatlarında İlk Kez Kep Giydiler

Buca Belediyesi tarafından açılan ücretsiz okuma yazma kursu ile okula gitme şansı yakalayamadığı için otobüse bile binemeyen, başkalarının yardımı...

Buca Belediyesi tarafından açılan ücretsiz okuma yazma kursu ile okula gitme şansı yakalayamadığı için otobüse bile binemeyen, başkalarının yardımı olmadan pazarda alışveriş dahi yapamayan 29 kadın, kurstan mezun olurken hayatlarında ilk defa kep giyerek mezuniyet sevinci yaşadı.

Buca Belediyesi'nin Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa yürüttüğü okuma yazma kurslarına katılıp, eğitimlerini tamamlayan 29 Bucalı kadın düzenlenen törenle sertifika ve ilkokul diplomalarını aldı. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasa Okur ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recai Dere'nin de katıldığı törende 15 kursiyer ilkokul, 14'ü ise okur-yazar sertifikası almalarını kep atarak kutladı.

Çeşitli nedenlerle okula gitme şansı yakalayamadığı için otobüse binemeyen, doktora gidemeyen, başkalarının yardımı olmadan pazarda alışveriş dahi yapamayan Buca'nın kadınları, Belediye tarafından açılan ücretsiz okuma yazma kursu ile hayata yeniden tutundu.

Bundan çok değil birkaç ay öncesine kadar önlerinde kitap ve defterleri, ellerinde kalemleri ile minik öğrencileri aratmayan ,"Harfleri bilmediğimiz için kör gibiyiz" diyen genç, yaşlı 29 Bucalı kadın, "Bu saatten sonra ne gerek var" diyenlere inat, yılmadan haftanın 5 günü okuma yazma kursuna gelerek diplomalarını almaya hak kazandı. Okuma yazma öğrenen anneler hatta nineler için diploma töreni düzenleyen Buca Belediyesi, 29 kadına hayatlarında bir ilki de yaşattı; cüppeli kepli diploma töreni düzenledi. Hayatlarında ilk, belki de son kez kep giyen kursiyer annelerin heyecan ve coşkusu görülmeye değerdi. Kursiyerlerin coşkusuna boy boy çocukları hatta torunları da ortak oldu.

'KİMSE KARANLIKTA KALMASIN'

Törende konuşan Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Okur, eğitime yönelik çalışmaları nedeniyle Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'ya teşekkür ederken kursiyerlere ,'Okuma yazmayı bu yaşta öğrendim diye sakın ayıp duymayın. Okuyup eğitimci olmuşum ama bu ayıbı görememişim. Bu ayıp bana ait" diye konuştu.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ise, kursiyer anneleri başarıları ve azimlerinden dolayı tebrik ederken, "Sizi cahil bırakmaya çalışanlara inat şimdi dünyaya açılacaksınız. Kurslarımızı büyük bir gurur ve cesaretle çevrenize de anlatın. Kimse karanlıkta kalmasın" tavsiyesinde bulundu.

Konuşmaların ardından genç yaşlı 29 kursiyer cübbe ve kepiyle tek tek kürsüye çıkıp diplomalarını aldı. Mezuniyet törenlerinin vazgeçilmez sahnesini de gerçekleştiren kursiyerler, hep birlikte keplerini havaya fırlatıp, yeni bir hayata yelken açtı.