Haziran'da kar yağdı, bu manzara çıktı !

Haziran'da kar yağdı, bu manzara çıktı !

Ardahan-Göle karayolunda birden bastıran şiddetli dolu yağışı sürücülere zor anlar yaşattı.

Yoğun sağanak ve dolu Kura Nehri'ni taşırdı. Yoğun sağanak ve dolu nedeniyle ekili araziler sular altında kaldı. Doludan dolayı beyaza bürünen Ardahan-Göle karayolunda sürücüler ilerlemekte güçlük çekti

Ardahan'da sağanak ve dolu nedeniyle taşan Kura Nehri, Göle Ovası sular altında bıraktı. Özellikle ova bölgesine yakın köylerin çoğunun arazileri sular altında kaldı. Yoğun dolu da Ardahan-Göle karayolunu beyaza bürüdü.      

Göle Muhtarlar Derneği Başkanı Yıldırım Karakoç, yaptığı açıklamada, son günlerde sağanak ve dolunun yaşamı olumsuz etkilediğini söyledi. Kura Nehri'ne yakın bölgedeki köylerin çoğunun arazisinin sular altında kaldığını ifade eden Karakoç, "Sürügüden, Karlıyazı, Yanatlı ve Arpaşen ile bunlara yakın bölgedeki köylerin çoğu sağanaktan olumsuz etkiledi. Arazilerin yanı sıra çoğu vatandaşın evi de zara gördü" dedi.

Karakoç, yetkililerle görüştüğünü, hasar tespiti için pazartesi çalışmanın yapılacağını belirtti.

Ardahan'da sağanak ile birlikte dolu da etkili oldu. Dolu, özellikle Ardahan-Göle karayolunda vatandaşa zor anlar yaşattı. Sürücüler dolu nedeniyle karayolunda ilerlemekte zorluk çekti.