Hazırlıklar tamam mı ? Kış başlıyor; şemsiyesiz, montsuz dışarı çıkmayın!

Hazırlıklar tamam mı ? Kış başlıyor; şemsiyesiz, montsuz dışarı çıkmayın!
Güncelleme:

Meteoroloji'den edinilen son bilgilere göre Marmara, Karadeniz, kıyı Akdeniz ve kuzey Ege Bölgeleri'ne yağmur geliyor. Sağanak yağışın 31 Ekim bugün öğle saatlerinden sonra Kırklareli ile İstanbul'un kuzeybatısında, gece ve yarın (1 Kasım) sabah saatlerinde İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda, "Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün İstanbul'da beklenen sağanak yağışların, öğleden sonra etkisini artırarak gece saatlerinde poyraz fırtınası (50-70 km/sa) ile birlikte kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Yağışın, yarın (Cuma) sabah saatlerinde etkisini azaltarak öğleden sonra kesilmesi bekleniyor." denildi.

YURTTA HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimleri ile zamanla Kıyı Ege ve Akdeniz kıyılarının parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile gece saatlerinden sonra İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Akdeniz kıyıları, Amasya ve Tokat çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bugün (Perşembe) öğle saatlerinden sonra Kırklareli'nin kıyı ilçeleri (Demirköy ve Vize) ile İstanbul'un kuzeybatısında (Çatalca ve Arnavutköy), gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu ile yurdun iç kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Kuzeybatı kesimlerde biraz azalacağı diğer yerlerde değişmeyeceği, ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

FIRTINAYA DİKKAT!

Batı Karadeniz’de doğu ve kuzeydoğu yönlerden esen rüzgarın; yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra doğusunda, akşam saatlerinde ise bölge genelinde etkisini artırarak 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, batısında yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Cuma günü (01.11.2019) akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ:

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

Seçiniz...