Hdk Lgbti Meclisinin Paneline Tepki

Hdk Lgbti Meclisinin Paneline Tepki

Diyarbakır'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları, kitlesel basın açıklamasıyla HDK LGBTİ Meclisi'nin düzenlemek istediği panele tepki gösterdi- İslami Sivil Toplum Kuruluşları Üyesi Memiş:- "Anlaşılan o ki Kürtler can derdine düşmüşken, HDK, DBP ve bileşenle

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) LGBTİ Meclisi'nin düzenlemek istediği panele tepki gösterdi.

Yenişehir ilçesindeki Sümer Camisi'nde bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üyeleri, sık sık tekbir getirip Türkçe ve Kürtçe sloganlar atarak, Sümerpark'a doğru yürüdü.

"Diyarbakır'da sapkınlığa geçit vermeyeceğiz. Diyarbakır, peygamberler ve sahabeler şehridir. Bu, böyle biline! Kürt'üz, Müslüman'ız, bu sapkınlığı lanetliyoruz, Müslüman uyuma, sapkınlığa karşı çık" yazılı pankart taşıyan grup, panele tepki gösterdi.

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Memiş, grup adına yaptığı açıklamada, peygamberler ve sahabeler şehri Diyarbakır'da yapılmak istenen organizasyonu lanetlemek adına toplandıklarını söyledi.

Toplanmalarında hiçbir siyasi amaçlarının olmadığını dile getiren Memiş, şöyle konuştu:

"Son süreçte başta Sur ilçesi olmak üzere Kürt halkının yaşadığı mazlumiyet ortadadır. Çatışmaların şehirlere yayılması yüzünden yüz binlerce insan yaşadıkları yerlerden çıkmak zorunda kaldı. Çatışmalar halen de devam ediyor. Yaşanan bunca mağduriyet ortadayken, HDK ne yapmak istiyor? Mardin Büyükşehir Eş Başkanı DBP’li Februniye Akyol Akay’ın bu iğrenç toplantıya konuşmacı olarak katılmasındaki gaye nedir?"

Etkinliğin Müslümanlar için öneme sahip 3 aylarda yapılmasının özel sebebi olduğunu savunan Memiş, organizasyona izin verenlerin halkı provoke ettiğini anlattı.

- "Kürtler can derdine düşmüşken, HDK, DBP ve bileşenleri, LGBTİ derdine düşmüş"

Memiş, LGBTİ düşüncesinin Kürtler arasında asla meşrulaştırılamayacağını kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Anlaşılan o ki Kürtler can derdine düşmüşken, HDK, DBP ve bileşenleri, LGBTİ derdine düşmüş. Bölgede bunca ölüm, göç, yıkım, kaos varken, Diyarbakır gibi bir yerde travesti hakları endişesi içindeler. HDK ve bileşenlerinin desteğiyle ayakta tutulup yaygınlaştırılmaya çalışılan bu kirli düşünce cinsel istismarın alasıdır. 'Eş cinsellik' adı altında savundukları cinsel sapkınlık, ruhi hastalık ve bir sapıklık olan eğilimleridir. Kürtler Müslüman'dır, peygamberler ve sahabeler şehri güzel Diyarbakır'da 'LGBTİ Paneli' düzenlemek, İslam'a düşmanlıktır."

- "Her şeyiniz yalan, her şeyiniz sahte"

Türkiye ve bölgede ahlaki yozlaşmaya karşı çıkacaklarına işaret eden Memiş, "Daha dün bu parkta cuma namazı kılıp Allah'a niyazda bulunmadınız mı? Üç ayların başlamasından dolayı çatışmaların durması için çağrıda bulunmadınız mı? Bugün neden cinsel sapkınlık paneli düzenlemek istiyorsunuz? Siz her şeye siyasetten mi yaklaşırsınız? Her şeyiniz yalan, her şeyiniz sahte" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) LGBTİ Meclisi'nin 13.30'da Sümerpark'ta yapacağını duyurduğu panelin iptal edildiği bildirildi.