HDP kongresindeki Öcalan rezaletine soruşturma

HDP kongresindeki Öcalan rezaletine soruşturma
Güncelleme:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı: Halkların Demokratik Partisi (HDP)'nin 4. Olağan Kongresinde, Abdullah Öcalan'ın geçmiş tarihlerde çekilmiş fotoğrafları ile hazırlanmış olan slayt gösterisinin yayınlanması üzerine 23.02.2020 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlattı.

HDP’nin 4. Olağan Kongresi, 23 Şubat’ta gerçekleştirilmiş, partinin eş genel başkanlığına ise Mithat Sancar ile Pervin Buldan seçilmişti. MHP lideri Bahçeli, bugün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, kongrede İstiklal Marşı okunmadığını, teröristler için de saygı duruşunda bulunulduğunu söyleyerek, “Cumhuriyet savcıları HDP’nin bölücü kongresi hakkında mutlaka cezai takibata başlamalı, gecikmeksizin soruşturma açmalıdır” ifadelerini kullanmıştı. Bahçeli’nin konuşmasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP kongresi hakkında soruşturma başlattı. 

‘TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI’

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, terör örgütü PKK’nin elebaşı Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarından hazırlanan izlence üzerine soruşturma başlatıldığı ve izlenceyi hazırladıkları belirlenen 15 kişi hakkında, “silahlı terör örgütü propagandası yapmak” suçundan gözaltı kararı verildiği belirtildi. Haklarında gözaltı kararı çıkarılan şüphelilerden 14’ünün yakalandığı, diğer şüphelinin ise Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince arandığı kaydedildi.
 

Seçiniz...