HDP'nin 'Demokrasi yürüyüşü’ öncesi polis müdahalesi

Güncelleme:

HDP’nin bugün Edirne ve Hakkari’den olmak üzere iki koldan Ankara’ya başlatacağı ‘Demokrasi yürüyüşü’nün Edirne koluna polis müdahale etti.

Edirne kolu yürüyüşü için HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, milletvekilleri ve parti yöneticileri saat 12.00’de Silivri Alışveriş Merkezi önünde bir araya gelip, Edirne’ye doğru yola çıkacak. Polis yürüyüş öncesi kafelerde bulunan HDP’lilere müdahale etti. Müdahale sırasında 9 kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) bugün Edirne ve Hakkari olmak üzere iki koldan Ankara’ya başlayacak “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” öncesi partinin Edirne İl Örgütü binası ablukaya alındı. Parti binasının önü ve çevresinde çok sayıda polis konumlandırıldı.

Hakkari'de çevik kuvvet, özel harekat ve zırhlı araçlı önlem

Hakkari’de başlatılacak yürüyüş öncesi sabah saatlerinden itibaren kenttin birçok noktasında polis kontrol noktaları oluşturuldu. Resmi kurumların önünde özel harekat polisleri, zırhlı araçlar ve çevik kuvvet bekletildi. 

Yürüyüş öncesi HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın açıklama yapacağı partinin il binasının bulunduğu sokağın girişlerinde polis dururken, bekleyen kalabalık polis engelini protesto ederek slogan attı. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın parti binasında yapacağı açıklama sonrası yürüyüş başlayacak. 

HDP’nin yürüyüş kararı almasının ardından yürüyüş güzergahındaki Bursa, Adana, Bitlis, Hakkari, Kırklareli, Edirne, Kocaeli, Sakarya, Van ve Tekirdağ illerinde şehir giriş çıkışları kısıtlanmıştı.