Hedefte Cinderes var !

Hedefte Cinderes var !
Güncelleme:

Afrin harekatında kritik bir aşama olarak görülen Cinderes bölgesinde meskun mahal operasyonları başlıyor.

Zeytin Dalı Harekâtı’nda, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) terör örgütü PKK/PYD’nin denetiminde bulunan bölgelerde ilerleyişi sürerken, Cinderes’te meskûn mahal operasyonu için hazırlıkların hızlandığı öğrenildi. Cinderes’teki terör noktaları önceki geceden itibaren dün saatlerce havadan ve karadan vuruldu.

Gazete Habertürk'ten Nurcan İnal'ın haberine göre Afrin’in güneybatısındaki belde merkezindeki PYD mevzileri ve barınaklar bombardımana tutuldu. Cinderes’ten yükselen dumanlar, Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nden de görüldü. Afrin’e ulaşan anayol nedeniyle stratejik öneme sahip beldenin çevresindeki kritik noktalara komando ve Özel Harekât timleri konuşlandırıldı. Birlikler Afrin’e giden yol ve güzergâhındaki köyleri de kuşatarak bölgeyi terörden temizlemeyi hedefliyor.

Hedefte Cinderes var !  - Resim : 1

5 KÖY VE 4 TEPE TEMİZLENDİ

TSK ve ÖSO birlikleri Afrin’in kuzeydoğusunda ise Şeran Beldesi ve Meydanki Barajı’nın çevresinde dün sabah saatlerinde operasyon başlattı. Şeran bölgesinde bulunan Fitera Tepesi ve çevresindeki 3 tepe terör örgütü PKK/PYD’den alınarak, belde merkezi 3 koldan kıskaca alındı. Afrin kent merkezine 11 kilometre uzaklıkta bulunan Meydanki Barajı çevresindeki çatışmalar sonucu da Alcıya ve Balsulak köyleri TSK ve ÖSO birliklerinin kontrolüne geçti. Karakin, Göbelek ve Kureybe Köyü de akşam saatlerinde alındı. TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçlerinin 5 köy ve 4 tepeyi daha almasıyla, harekâtın başından bu yana 3’ü belde merkezi, 114’ü köy olmak üzere 144 alan ele geçirilmiş oldu.