Helal olsun sana ! Şoförden örnek davranış...

Helal olsun sana ! Şoförden örnek davranış...

İstanbul'un en uzun hattı olan 500T'den şoför olan kişi, otobüsünde unutulan çantayı sahibine ulaştırdı.

15 yıldır İstanbul'un en uzun hattı olan 500T Tuzla-Cevizlibağ hattında çalışan Musa Dursun, yoğunluktan çantasını otobüste unuttuğunu bile fark etmeyen bir vatandaşa çantasını ulaştırdı. Şoför Musa Dursun'un bu çabası, otobüsün kamerasına saniye saniye yansıdı.

İÇİNDE LAPTOP, TABLET, PASAPORT VE YÜKLÜ MİKTAR DÖVİZ VARDI

Küçükyalı'dan otobüse binen akademisyen Yusuf Samet Yaraş, otobüsün kalabalık olduğunu görünce ön kapının yanında yolculuk yaptı. Çantasını da kapının yanında duran valizlerin üzerine bıraktı. 4. Levent'te elindeki poşetle inen Yaraş, dalgınlıkla çantasını otobüste unuttu. İçinde dizüstü bilgisayar, tablet, pasaport ve yüklü miktar döviz bulunan çanta diğer yolcuların valizlerini almasıyla yere düştü ancak kimse durumu fark etmeyip çantanın üzerinden atlayarak yoluna devam etti. Ta ki bir yolcu şoföre çantayı teslim edene kadar…

YOLCUNUN ÇANTASINI KARIŞTIRMAK İSTEMEDİ

Çantanın sahibini bulmak için kimlik bilgilerini kontrol eden Musa Dursun, çantanın sahibine önce Facebook'tan ulaşmaya çalıştı. Ancak akşam saatlerine kadar bir yanıt alamayınca tabletinden çantanın sahibinin babasına ulaştı. Çantanın içinde yüklü miktar döviz olduğunu ancak miktarını bile saymadığını söyleyen Musa Dursun, "Kaç parası var saymadım bile. Kişisel eşyaları görünce karıştırmak istemedim" diye konuştu. Çantanın içindeki eşyaların yolcu için önemli olacağını düşünen Dursun, yolcunun kimlik ve banka kartlarını iptal etmemesi için doğrudan iletişim kurmaya çalıştı. Dursun, "Çantanın içinde laptop, tablet, pasaport, banka kartları, para.. bir sürü şey vardı. Kart, kimlik gibi eşyaları iptal etmesin diye kendim irtibata geçip teslim ettim" dedi.

YOLCUNUN TEŞEKKÜR MAİLİ İLE ORTAYA ÇIKTI

Yolcuya ulaşan şoför Dursun, akşam saatlerinde 4. Levent'teki bir durakta çantayı sahibine teslim etti. Çantanın sahibi Yusuf Samet Yaraş şöfor Musa Dursun'a teşekkür ederek olay yerinden ayrıldı. Ancak şoförün bu çabası yolcu Yusuf Samet Yaraş'ın "Böyle bir zamanda İstanbul gibi bir yerde, içerisinde bu kadar değerli eşyanın, belgelerin ve yüklü miktarda nakit paranın olduğu bir çantayı bulan bir kişinin, eksiksiz bir şekilde, uzun uğraşlar sonucu bana ulaştırılmasını hayal etmek bile güç…" diye başlayan teşekkür maili ile ortaya çıktı. Özel Halk Otobüsü İşletmeleri, şoförün çabasını ve dikkatini taktir ettiklerini, kendisinin ödüllendirileceğini ifade etti.

Helal olsun sana ! Şoförden örnek davranış...

[PAGE]

Helal olsun sana ! Şoförden örnek davranış...

[PAGE]

Helal olsun sana ! Şoförden örnek davranış...