Helikopterimiz düştü mü, düşürüldü mü ?

Helikopterimiz düştü mü, düşürüldü mü ?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 2 askerin şehit olduğu helikopterin düşürüldüğü iddiasını cevapladı.

Cumuhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Hakkari'de düşen ve iki pilotun şehit olduğu helikopterle ilgili açıklama yaptı 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, basın toplantısında konuştu. Kalın, bir gazetecinin iki pilotun şehit olduğu kobra helikopterinin PKK füzesiyle düşürüldüğü iddiaları ve sosyal medyada yayınlanan video  ile ilgili sorduğu soruya cevap verdi.

Olaydan sonra Genelkurmay'ın açıklama yaptığını belirten Kalın şöyle konuştu: "Bu konuyla ilgili olarak hadisenin olduğu gün Genelkurmay Başkanlığı bir ilk açıklama yapmıştı. O günkü veriler ışığında bu açıklama yapılmıştı. Fakat Genelkurmay Başkanlığımız bu incelemeyi halen sürdürüyor. İnceleme ve soruşturma tamamlanmış değil. O görüntüler de dahil bütün süreç detaylı olarak inceleniyor. Biz kendileriyle busabah yaptığımız görüşmesinin neticesinde Genelkurmay Başkanlığı tarafından bu soruşturmayla ilgili kapsamlı bir açıklama yapılacak. Özellikle bu görüntüler ve diğer konularla ilgili olarak yakın bir zamanda açıklama yapmayı panlıyorlar. Bu açıklama yapıldıktan sonra Geinelkurmay Başkanlığı'nın tetkik açıklamasını dikkate almak suretiyle konuyu etraflıca değerlendirmek daha isabetli olacaktır."

DİYARBAKIR'DAKİ SALDIRI

Diyarbakır’daki saldırıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın şunları söyledi:  "Terörle mücadelede kararlı bir şekilde adımlar atılıyor. Özellikle Diyarbakır’da yaşanan elim hadise sonrası hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızla ilgili bir kaç noktanın altını çizmek isterim. Bu, çok daha büyük bir planlı intihar saldırısının önlenmiş halidir. Maalesef 13 vatandaşımızı kaybettik. Çok daha büyük bir patlama olabilirdi Allah korusun. Bu olay bile bölücü örgütün hain yüzünü bir kez daha göstermiştir. Hala birilerinin bölücü örgüte sesini çıkartamaması ayrıca ibretamiz bir hal alıyor."

'ESED REJİMİNE SES EDEMEYENLER...'

Kalın şöyle devam etti: "Eli kanlı Esed rejimine ses edemeyenler, Türkiye Cumhuriyeti’ni, Cumhurbaşkanını, Genelkurmay Başkanını, askerini suçlayabilmektedir. Bu kadar arsızca saldırı ile de karşı karşıyayız. Bu saldırılar terör saldırıları kadar menfurdur. Alçakça yapılmaktadır. Ortada tek bir delil yokken, Türkiye’nin yabancı teröristlere müsamaha gösterdiğini iddia edenler kendi ülkelerindeki radikal örgüt mensuplarını nasıl başka ülkelere gönderdiğini çıkan haberlerle ortadadır. Bugüne kadar 3 bine yakın DAEŞ hedefi vuruldu. 1300’den fazla da DAEŞ terör mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Vurulmaya da devam ediyor. Türkiye’yi DAEŞ terör örgüt mensupları veya başka örgütlere göz yummakla vs. dile getirmelerinin bu tür iddiaları ortaya atmalarının akılla, vicdanla hiçbir şekilde ilgisi yoktur." 

HULUSİ AKAR'A DESTEK

Kalın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızının nikahına katılması ile ilgili eleştirile şu yanıtı verdi: "Böyle bir konunun bu şekilde suistimal edilmesi hakikaten esef verici bir durumdur. Sanki terörle mücadele eden bu askerler generaller değilmiş gibi, gecesini gündüzüne katarak bu tehditleri göğüsleyen bizim bu askerlerimiz değilmiş gibi böyle pervasızca, edep yoksunu ifadelerle Genelkurmay Başkanımıza, Cumhurbaşkanımıza saldırı yapılmasını tabii ki kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Kamuoyu o konuda en doğru hükmü her zaman vermiştir bundan sonra da verecektir."       

"DAVUTOĞLU VEDA ZİYARETİNDE BULUNACAK" 

İbrahim Kalın, yarın Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a veda ziyaretinde bulunacağını kaydetti.

KIRIM

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yaptığı basın toplantısında, "Maalesef binlerce masum insan hayatını kaybetti. Biz Türkiye olarak Kırım Tatarlarının bu acısını hiç bir zaman unutmadık. Gelecek nesillere de unutturmama konusunda kararlıyız. Açılan yaralar hala canlı, diridir. 70 yıl sonra Kırım’ın gayri meşru bir şekilde ilhak edilmesi ile bu yaralar tekrar canlanmıştır. Kırım Tatarlarının yanında olmaya devam edeceğiz. Kırım Tatara Meclisi’nin de faaliyetlerini düzmece bir dava ile sonlandırılması illegal bir yapılanma gibi muamele görmesini de kabul etmediğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. Tarihe kara b1ir leke olarak geçen bu etnik temizliği kınıyoruz" diye konuştu.

"BÜTÜN BEŞİKTAŞ CAMİASINA HAYIRLI OLSUN" 

Beşiktaş’ı şampiyonluğundan dolayı kutlayan Kalın, "Bütün Beşiktaş camiasına hayırlı uğurlu olsun" dedi.

ZİRVENİN AÇILIŞINI 23 MAYIS’TA BM GENEL SEKRETERİ VE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YAPACAK

Suriye’den Filistin’e dünyanın çeşitli bölgelerinde 60 milyona yakın insanın çatışma ve şiddet ortamda bulunduğunun altını çizen Kalın, bu sorunların İstanbul’da yapılacak Dünya İnsani Zirvesi’nde masaya yatırılacağını söyledi. Kalın, insani yardım konusunun sınırları aşan bir durum konumuna geldiğini belirterek, Türkiye’nin bu zirveye ev sahipliği yapmasının önemine dikkat çekti. Zirvenin açılışı 23 Mayıs’ta BM Genel Sekreteri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacağını kaydetti.