Hem Öğrencilerine Hem Velilerine Resim Öğretiyor

Hem Öğrencilerine Hem Velilerine Resim Öğretiyor

Giresun'un Doğankent ilçesine bağlı Çatak köyünde görev yapan öğretmen Yılmaz, resim konusunda yetenekli 8'i kadın 11 veliye de eğitim veriyor- Öğretmen Yılmaz:- "İnsanlar burada çiftçilik yaparak geçimini sağlıyor. Bu çalışmayla her ne kadar çiftçi de ol

GİRESUN (AA) - ATAKAN ÇITLAK - Giresun'un Doğankent ilçesine bağlı Çatak köyünde görev yapan öğretmen Elif Yılmaz, yetenekli olduğunu tespit ettiği 8'i kadın 11 veliye boş zamanlarında resim eğitimi veriyor.

Çatak İlkokulu ve Ortaokulu'nda 4 yıldır sınıf öğretmenliği yapan Yılmaz, öğrencilerinin birçoğunun resim konusunda başarılı olduğunu fark etti. Çocukların bu yeteneğinin ailelerinde de olduğunu tespit eden Yılmaz, belirlediği 8'i kadın 11 kişiyle görüştü. Velilerden olumlu yanıt alan Yılmaz, 5 aydır boş zamanlarında ve buldukları uygun mekanlarda bu kişilere resim eğitimi veriyor.

Öğretmen Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerinin birçoğunun resim konusunda çok yetenekli olduğunu belirterek "Okul olarak gerek Doğankent ilçesinde gerekse Giresun genelindeki yarışmalarda önemli dereceler elde ettik. Çocuklarımız üzerinde titizlikle duruyoruz, onları sürekli teşvik ediyoruz." dedi.

Çocukların bu kadar yetenekli oluşunun kendisini araştırmaya yönelttiğini anlatan Yılmaz, "Bunun aileden gelen bir yetenek olduğunun farkına vardım. Gerçekten öğrencilerimizin anne ve babalarının da resme karşı ciddi potansiyeli olduğunu gözlemledim. Hemen bir çalışma içerisine girdim, bu sanata yatkın isimleri belirledim. Kendileriyle görüşerek eğitim verme teklifi sundum. Onlar da sağ olsun, kabul etti." diye konuştu.

- "Ortaya çıkan sonuca inanamadım"

Yılmaz, köyde yaşayanların da sanata zaman ayırabileceklerini vurgulayarak şöyle devam etti:

"İlk günlerde deneme amaçlı birkaç resim yaptırdım ve ortaya çıkan sonuca inanamadım. Gerçekten çok yetenekli olduklarını gördüm. Önce 3-5 veliyle başladık. İlerleyen dönemlerde yeni talepler almaya başladık. Burası yüksek bir köy. İnsanlar burada çiftçilik yaparak geçimini sağlıyor. Bu çalışmayla her ne kadar çiftçi de olsalar kendilerinin de sanata yönelebileceklerini göstermek istedik. Hem günlük işlerini yapıyor hem de sanata zaman ayırıyorlar. Bunda da ne kadar başarılı olduklarını gördük."

- "Daha güzel resimler yapmak en büyük arzum"

Eğitim alan köylülerden Özlem Topar ise resim yapmayı çok sevdiğini ancak bu zamana kadar kendisini ilerletme şansı bulamadığını ifade ederek "Elif Hocamız bize böyle bir fikir sundu. Seve seve kabul ettim. Hem çiftçilik hem de evimle ilgilenmek durumundayım. Bu nedenle zaman ayırabildiğimiz dönemlerde resim eğitimi alıyoruz." dedi.

Bu konuda kendisini geliştirmeyi hedeflediğine işaret eden Topar, "Güzel sanatlar fakültesine gitmeyi çok isterim. Hem daha iyi eğitim alabilirim. Daha güzel resimler yapmak en büyük arzum." ifadesini kullandı.

- "Güzel sanatlar fakültesine gitmek istiyorum"

Ev hanımı Fikriye Bayram da aldığı eğitimle kendisini resim konusunda geliştirme fırsatı bulduğunu anlatarak "Güzel sanatlar fakültesine gitmek istiyorum. Köyde yaşasak da sanata zaman ayırabileceğimizi gördük. Çok mutluyum. Herkese tavsiye ediyorum. Başka köylerde de sanatsal etkinlikler düzenlenebilir." şeklinde konuştu.

- "Böyle bir yeteneğim olduğunu bilmiyordum"

Köyde kahvehane işleten Ahmet Ural ise var olan bir yeteneğini öğrendiği için mutlu olduğunu belirterek "Böyle bir yeteneğim olduğunu bilmiyordum. Elif Hocamız sayesinde var olan bir yeteneğimizi keşfetme imkanı bulduk. Böyle bir çalışma içerisinde olmaktan mutluyuz. Fırsat olduğu takdirde kendimi geliştirmeyi, mesleğe dönüştürmeyi tabii ki isterim." diye konuştu.

Ural, gün içerisinde boş vakitlerinde veya akşamları evinde resim yaptığını da kaydetti.