Hentbolda Maçın Ardından

Hentbolda Maçın Ardından

- Amasya Taşova YİBO Antrenörü Günal:"Bizim için beklemediğimiz bir sonuçtu, planlarımızda mağlubiyet yoktu" - Trabzonspor Antrenörü Kaynak:"Dışarıdan baktığın zaman bir avantaj gibi görünse de hentbol maçında 2-3 sayı farklar bir avantaj değil"


AMASYA (AA) - Amasya Taşova YİBO Erkek Hentbol Takımı Antrenörü Hakan Günal, Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında sahalarında 34-32 mağlup oldukları Trabzonspor maçına ilişkin, "Bizim için beklemediğimiz bir sonuçtu, planlarımızda mağlubiyet yoktu." dedi.

Günal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, rövanşa daha iyi hazırlanıp çıkacaklarını ve deplasmandan galibiyetle döneceklerini savundu.

Mümkün olduğunca avantajlı bir skor elde edip, Trabzon'a öyle gitmek istediklerini, ancak bu isteklerinin gerçekleşmediğini dile getiren Günal, şunları kaydetti:

"Çift devreli bir maç oynuyoruz, maalesef ilk devreyi 34-32 kaybettik. Bizim için beklemediğimiz bir sonuçtu, planlarımızda mağlubiyet yoktu. Hala hedefimizden sapmış değiliz, Dörtlü Final bizim hedefimiz. Ama Trabzon'daki rövanş biraz daha zor olacak. Ben hiçbir maçımda böyle basit, kapasitemizin altında hatalar görmedim. Yediğimiz 34 gol bizim takım için çok fazla, özellikle de kendi sahamızda. Daha hiçbir şey bitmedi, sadece ilk yarıyı mağlup kapattık. Bizim takım lig maçları dahil ikinci yarıları iyi oynuyor. İkinci maça toparlayarak çıkıp turu geçen bizim tarafın olması için çalışmaya devam edeceğiz."


- Trabzonspor cephesi


Trabzonspor Antrenörü Ahmet Kaynak ise seyir açısından güzel bir müsabaka olduğunu kaydetti.

Avrupa kupalarına katılma açısından kendileri için önemli bir maç olduğunu belirten Kaynak, şu ifadeleri kullandı:

"Rakibimiz bizi, biz rakibimizi iyi tanıyor. Bu sezon üçüncü maçımızı oynadık. Bu maçın son 5 dakikasını kim iyi oynarsa avantaj sağlayacağını biliyorduk. Bugün oyuna çok iyi başlamadık ama daha sonra oyunu dengeledik. Amasya Taşova YİBO ile oynuyorsan dikkatli olman gerekir. Dışarıdan baktığın zaman bir avantaj gibi görünse de hentbol maçında 2-3 sayı farklar bir avantaj değil. Maçın belli bölümünde rakibimiz, belli bölümünde biz öne geçtik. Daha oynanmamış bir maç var, haftaya oynayacağımız maça iyi çalışacağız."