''Her iki yılda bir aşı gerekebilir''

''Her iki yılda bir aşı gerekebilir''
Güncelleme:

BioNTech’in kurucusu ve yöneticisi Uğur Şahin, Covid-19 aşısının iki yılda bir tekrarlanmasının gerekebileceğini söyledi.

Şahin, eşi Özlem Türeci ile birlikte kurup idare ettiği şirkette, corona virüsüne karşı mRNA teknolojisi ile ilk aşıyı üretmişti.

DW Türkçe’nin haberine göre Alman basınına konuşan Şahin, yeterince insanın aşı olması durumunda ‘corona’ salgınının Almanya’da yaz sonuna doğru çok daha iyi kontrol altına alınabileceğini dile getirdi. Şahin’e göre, aşılama planlandığı gibi giderse mayıs sonu veya haziran başında Almanya’da vaka sayılarının hissedilir derecede azalacak.

Bunun bir daha yeni enfeksiyonlar görülmeyeceği anlamına gelmediğini vurgulayan Şahin, “Ancak yeniden normal hayatımıza dönebiliriz” dedi.

Şahin, aşı olan kişilerin önümüzdeki yıl yeniden aşı olup olmaması gerektiği yönündeki soruya ise şu yanıtı verdi: “Ben olunması gerekeceğini düşünüyorum. Sadece halk içinde aşının sağladığı kitlesel korumayı canlı tutabilmek için bile buna ihtiyaç olacaktır.”

Şahin, gelecekte insanların yeni varyantlara karşı her iki yılda bir aşılanmasının gerekebileceğini de belirterek, “Aynı gripte olduğu gibi. Bu durum normal hayatımızın bir parçası olabilir” dedi.

 

DW Türkçe