Hırsızların hedefinde ''Aksaray Malaklısı'' var

Hırsızların hedefinde ''Aksaray Malaklısı'' var
Güncelleme:

Aksaray'da hırsızlar köpek yetişme çiftliklerine dadandı. Fiyatları 20-30 bin arasında değişen 15 tane köpek çalındığı bildirildi.

Aksaray'da son bir ayda Aksaray Malaklısı cinsi 15 köpeğin yetiştirme çiftliklerinden çalındığı bildirildi.

Merkeze bağlı Topakkaya Beldesinde Yaşar Bedenli'ye ait malaklı çiftliğinden, 5 Ekim'de sahibinin "Martin" adını verdiği köpek, henüz kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından çalındı.

Sabah köpeklerine mama vermeye çiftliğe giden Bedenli, köpeğinin olmadığını fark edince durumu polis ekiplerine bildirdi.

Güvenlik kamerası görüntülerinde arabayla çiftliğin yanından geçen kişilerin bir süre sonra köpeklerin bulunduğu alana girdiği görülüyor. Şüpheliler, daha sonra boynundaki ipi söktüğü Aksaray Malaklısı köpeği alıp götürüyor.

Güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, olayla ilgili çalışma başlattı. Bedenli, gazetecilere, çiftliğinde Aksaray malaklısı ırkı yetiştirdiğini söyledi.

Damızlık köpeğinin emek hırsızlarınca çalındığını söyleyen Bedenli, şöyle konuştu:

"Çiftliğime Aksaray'da köpek hırsızlığı olayları artınca kamera taktırmıştım. Tüm kayıtlar elimizde. Elimde bulunan son damızlık hayvandı. Adını 'Martin' koymuştum, 5 yaşındaydı. Aksaray'ın en güzel köpekleri arasındaydı. Hırsızlar sanki kendi yetiştirmiş gibi gelip çiftliğimden alıp götürmüşler."

Bedenli çalınan köpeğinin fiyatının 25-30 bin lira civarında olduğunu bulunması durumunda ödül vereceğini söyledi. 

"3-5 BİN LİRAYA SATIYORLAR"

Aksaray Malaklısı Irkları Geliştirme Derneği (AKMİD) Başkanı Muammer Tıpırdamaz ise son bir ay içerisinde kentte 15 değerli köpeğin çalındığını ifade etti.

Hırsızların, köpekleri çiftliklerden çalıp yurt dışına sattıklarını dile getiren tıpırdamaz, "Yoksa bu köpeklerimiz Türkiye'de olsa bize mutlaka bir yerden haber gelir. Bir fotoğraftan köpeğimizi tanırız. Çalınan köpekleri 3-5 bin liraya devrediyorlar." diye konuştu.