HKP, Kanal İstanbul'a değil depreme bütçe istedi

HKP, Kanal İstanbul'a değil depreme bütçe istedi
Güncelleme:

Büyük İstanbul Depremi’nde yaşanacak felakete karşı uyarıda bulunmak ve tedbir alınması için HKP İstanbul üyeleri Kadıköy’de bir eylem yaptı.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyeleri Kadıköy Süreyya Operası önünde bir araya geldi. Eylemde, “Deprem Bilimcilerle Yarım Milyon İnsanımızı Öldürebileceği Öngörülen İstanbul Depremi Adım Adım Geliyor. Hükümet ve Yerel Yönetimler Hiçbir Önlem Almıyor, Suç İşliyor” yazılı pankart ve “Kanala Değil Depreme Bütçe Ayrılsın”, “Deprem Değil Parababalarının Vurgun ve Kar Hırsı Öldürür” yazılı dövizler açıldı.

“DEPREM VERGİSİ DEPREME HAZIRLIK İÇİN KULLANILMADI”

Pandemi koşullarının dikkate alındığı ve sosyal mesafe kuralına uygun bir araya gelen HKP üyeleri adına basın açıklamasını HKP Merkez Komite Üyesi Safiye Arslan gerçekleştirdi. Arslan, yaşanan bu deprem felaketlerinde Parababalarının ve onların temsilcisi olan iktidarların kâr ve rânt hırsı uğruna on binlerce insanın yaşamını yitirdiği dile getirdi.

Arslan açıklamanın devamında, İstanbul’da yaşanacağı söylenen feci depreme karşı tam çeyrek yüzyıldır hiçbir önlem alınmadığını, 70 Milyarı TL’yi aşkın Deprem Vergisinin dahi depreme hazırlık için kullanılmadığını ifade etti.

KÜBA’DA YAŞANAN DEPREMİ ÖRNEK VERDİLER

Büyük deprem felaketinin gerçekleşmesi durumunda İstanbul’un ve İstanbul Halkının yaşayacağı korkunç yıkımı, aylarca, yıllarca yaşanmaya devam edecek günleri, örneklerle anlatan Safiye Arslan; “Oysa 28 Ocak 2020 tarihinde (yani bu yılın başında) Küba’da 7,7 büyüklüğünde bir deprem oldu. Fakat hiç can kaybı yaşanmadı. Çünkü Küba’daki Komünist Parti önderliğindeki Halkın İktidarı, gerçekten halk iktidarıdır. Halkının güvenliğini, sağlığını, mutluluğunu, refahını ve eğitimini ve ülkesinin bağımsızlığını, onurunu savunmayı biricik görev edinmiştir kendisine” dedi.

“HÜKÜMETLER YAPTIKLARINDAN DA YAPMADIKLARINDAN DA…”

Arslan açıklamasının devamında,“Devletler, hükümetler ve belediyeler de tıpkı askerlikteki komutanlar gibi, yaptıklarından da yapmadıklarından da sorumludurlar!.. Bu insanlarımızın canlarından olmasının birincil sorumluları Parababaları iktidarlarıdır. Son 18 yıl için konuşmak gerekirse AKP iktidarıdır. İnsanlarımızın bir arayış içerisinde olmasından dolayı belediye seçimlerinde oy verdikleri ancak yaklaşan deprem felaketi karşısında göstermelik bir iki şovdan başka bir şey yapmayan Yeni CHP’li belediye başkanları, yetkilileridir” ifadelerine yer verdi.

“DAHA GÜVENLİ YAŞAM SOSYALİZMLE MÜMKÜNDÜR”

HKP Merkez Komite Üyesi Safiye Arslan açıklamasını, “İnsanlarımızın daha güvenli, daha kaliteli, daha onurlu bir yaşam sürmelerinin ancak Devrimci Demokratik Halk İktidarıyla, bu iktidarın halkımıza armağan edeceği Sosyalizmle mümkündür” sözleri ile bitirdi.

Açıklama sırasında, “Deprem Değil, Önlemsizlik Öldürür”, “Gün Gelecek Devran Dönecek AKP Halka Hesap Verecek”, “Deprem Vergisi Önlem İçin Harcansın”, “Depreme Bütçe, Halka Güvence” sloganları atıldı.