Hrant Dink cinayetinde yeni gelişme !

Hrant Dink cinayetinde yeni gelişme !

Hrant Dink cinayetinde 8 şüpheli'den 5'i tutuklandı 3'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında hakimliğe sevk edilen dönemin jandarma istihbarat görevlisi 8 şüpheliden 5'i tutuklandı, 3'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin İstanbulCumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 jandarma görevlisi “Terör örgütüne üye olma” ve “Kasten öldürmeye iştirak” suçlarından tutuklanma talebiyle İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi.

DAHA ÖNCE 4 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında döneminTrabzon İl Alay Komutanı Ali Öz ile gazeteci Ercan Gün’ün de arasında bulunduğu 30 kişi gözaltına alınmıştı.

Cinayetin faili Ogün Samast ve Hrant Dink’i izledikleri iddia edilen şüpheliler İstanbul İl Jandarma İstihbarat Şube’de görevli Abdullah Dinç, Yavuz Bozca ve Trabzon İl Jandarma İstihbarat Şube’de görevli Ergün Yorulmaz, Jandarma Astsubay Emre Cingöz tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. O dönemin jandarma istihbarat görevlisi 8 şüpheliden 5'i tutuklandı, 3'ü ise adli kontrol şartıyla bırakıldı.